Barion Pixel

DesignAkadémia

Illusztrációk, grafikák, mintázatok, textúrák, színátmenetek lelőhelyei – Te már ismered őket?

Bejegyzésünkben sorra vesszük a jobbnál jobb vektoros illusztrációkat, grafikákat, textúrákat, valamint színátmeneteket biztosító lelőhelyeket. 

lllusztrációkra, mintázatokra, valamint színátmenetekre bármikor szükség lehet a grafikai tervezés során – például egy névjegy, szórólap vagy plakát, kiadvány készítése során. Ezért jó, ha “kéznél vannak” a legjobb lelőhelyek, ahonnan egyszerűen és gyorsan beszerezhetjük őket.

Összegyűjtöttünk 10 lelőhelyet, ahonnan szuper “alapanyagokat” szerezhetünk be kreatív munkáinkhoz.

Lássuk is őket! : ) 

ILLUSZTRÁCIÓK, GRAFIKÁK

Free vector

Klassz ingyenes illusztrációk, grafikák közül válogathatunk.

Vector4free

Szinte minden témában és stílusban találhatunk szuper illusztrációkat.

Vectorstock

Sokféle témában kereshetünk illusztrációra, grafikára, ingyenes és fizetős “alapanyagok” egyaránt a rendelkezésünkre állnak. 

TEXTÚRÁK, MINTÁZATOK

Bizonyos grafikai munkák esetén szükségünk lehet különféle mintázatokra, textúrákra, melyekkel akár a munkánk egy részét, vagy komplett hátterét tölthetjük ki, varázsolhatjuk izgalmasabbá. 

Saját magunk is tervezhetünk egyedi mintázatokat az ún. “pattern-maker”-ek segítségével, de az adott munka stílusához passzoló kész mintákkal, mintázatokkal is dolgozhatunk, melyekhez mutatunk néhány lelőhelyet.

Wild textures

Számtalan textúra, mintázat közül csemegézhetünk. Az adott mintázat felhasználása különféle felületeken is bemutatásra kerül inspirációként. 

Texturer

Rengeteg mintázatból válogathatunk, melyeket kategorizálva találunk meg az oldalon.

Texture Ninja

Az előzőhöz hasonlóan, kategorizálva találjuk meg a mintázatokat, melyeket ingyenesen le is tölthetünk és felhasználhatunk a kreatív alkotásainkhoz.

Free Stock Textures

Bármilyen témájú mintázatra kereshetünk az oldalon. Ha pontosan nem is tudjuk, mit szeretnénk, az oldal alján ötleteket is kapunk, melyek rávezethetnek arra, hogy mit is keresünk éppen. 

SZÍNÁTMENETEK

Munkáink során akár az adott program, például a Photoshop vagy az Illustrator alapértelezett színátmeneteivel, vagy akár a saját, egyedileg összeállított színpalettánkkal is dolgozhatunk, azonban előre elkészített színpaletták, színátmenetek letöltésére is van lehetőség. 

Mutatjuk is, hogy honnan! : )

Gradient Hunt

A menüsorban “új”, lineáris, sugaras, random színátmenetekre, valamint a legnépszerűbbekre is szűrhetünk, melyeket ingyenesen le is tölthetünk PNG formátumban.

uiGradients

Hatalmas mennyiségben találunk színátmeneteket, melyek iránya tetszőlegesen módosítható, JPG formátumban ingyenesen letölthetők. 

Coolors

Az oldalon már meglévő, előre elkészített színátmenetek letöltésére, valamint saját, egyedi színátmenet összeállítására és letöltésére is van lehetőség. 

További alapanyagok beszerző helyeket is összegyűjtöttünk, mint például:

betűket, fotókat, illusztrációkat, kreatív sablonokat raktározó felületeket

fontlelőhelyeket

dingbat-lelőhelyeket

színpaletta-készítő oldalakat

fotós és vektorgrafikus lelőhelyeket

ingyenes képlelőhelyeket

klassz ikon beszerző helyeket


Kreatív alkotásokat kívánunk! : )

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük