DesignAkadémia

Kedvenc „alapanyag” lelőhelyeink – Te már ismered őket?

Bejegyzésünkben bemutatjuk azokat a lelőhelyeket, ahol kreatív alkotásainkhoz többféle „alapanyagot” (pl. betűket, fotókat, illusztrációkat, kreatív sablonokat, stb.) egy helyen, kényelmesen be tudunk szerezni.

Bármilyen munkába is kezdenénk bele – legyen szó logótervezésről, egy- vagy többoldalas kiadványok szerkesztéséről –, a tervezés, ötletelés után az első és legfontosabb lépés a megfelelő “hozzávalók”, azaz a betűtípusok, színek, fotók és/vagy illusztrációk kiválasztása, összegyűjtése.

Mint tudjuk, az általunk tervezett munkákban a szövegeknek, feliratoknak óriási szerepük van, ezért is nagyon fontos a helyes betűválasztás, az adott témához kapcsolódó fontok használata.

Ahogyan a betűtípusok, úgy a fotók, illusztrációk, grafikák, hátterek, de még a mintázatok, textúrák is nagyon lényeges “kellékek” a design munkáinkhoz. Ezek segítenek szemléltetni, prezentálni, megjeleníteni az adott témát, tartalmat, megerősítik a szöveges részek mondanivalóját, üzenetét, továbbá stílusossá, dizájnossá teszik munkáinkat, melyeket célszerű egyedi módon, kreatív sablonokban, ún. mockupokban bemutatni.

Sokszor hosszú időbe is telhet, mire minden elemet beszerzünk, ezért olyan lelőhelyeket gyűjtöttünk össze, ahol szinte minden szükséges összetevő megtalálható, egyetlen helyről letölthető.

Nézzük is őket! : )

Graphic Burger

Szuper mockupok, azaz kreatív sablonok, különböző textúrák, szöveg-effektek, ikonok, fotók és grafikák közül válogathatunk. Igazi “kincsesbánya”. : )

GraphicsFuel

Itt tényleg mindennel találkozhatunk, amire egy munkához szükség van. Jobbnál jobb ikonok, fotók, illusztrációk, ecsetek, betűtípusok, textúrák, mockupok, grafikai elemek tárháza.

All free download

Nagyszerű fotókat, ikonokat, illusztrációkat, vektoros grafikákat, betűtípusokat, ecseteket, mintázatokat szerezhetünk be ingyenesen.

DeviantArt

Fotók, illusztrációk, grafikák, effektek, fontok, ecsetek hatalmas gyűjteménye.

Designbeep

Különböző témák, témakörök szerint gyűjti össze az ikonokat, betűtípusokat, ecseteket, mintázatokat, illusztrációkat, melyeket az adott elem hivatalos oldaláról van lehetőség letölteni.

Behance

A korábbiakhoz hasonlóan, szinte minden megtalálható ingyenes vagy fizetős formában. A szuper tartalmak beszerzése mellett kreatív munkák bemutatására is alkalmas. : )

Designcuts

Különféle hátterek, ikonok, illusztrációk, grafikák, fotók, textúrák, betűtípusok pakkokból csemegézhetünk, azonban a letöltés fizetéshez kötött.

Creative Fabrica

Ez is fizetős oldal, azonban számtalan témában van lehetőség betűtípusok, grafikák beszerzésére. Az oldalon komplett tervezőcsomagok letöltése is lehetséges.

Creative Market

Igazi “mindenes” oldal, azonban fizetéshez kötött. Minden szükséges “hozzávalót” megtalálunk egy helyen, ami csak kellhet egy kreatív munkához. : )

Envato Elements

Az előzőhöz hasonlóan, fizetés után minden szükséges kellékre szert tudunk tenni az oldalon.


És nézzünk meg még néhány specifikusabb gyűjtőhelyet : )

Vecteezy

Leginkább vizuális alapanyagok, ikonok, fotók, illusztrációk, vektoros grafikák, videók sokasága.

Vexels

Illusztrációk, mockupok, könyvborítók korlátlan mennyiségben.

Pixabay

Fotók, illusztrációk, vektoros grafikák, videók rengeteg témában.


Hatékony gyűjtögetést kívánunk! : )

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük