Barion Pixel

DesignAkadémia

Ingyenes képlelőhelyek – csak Neked!

Számos grafikai/design munkához szükségünk lehet profi, jó minőségű, nagy felbontású fotókra, melyeket valószínűleg nem a Google képkeresőjéből szeretnénk összevadászni. De akkor honnan?

Ilyen esetben képügynökséghez fordulunk, ahol az elképzeléseinknek megfelelő, nem mellesleg jogtiszta fotókat szerezhetünk be.

Bejegyzésünkben bemutatunk néhány ingyenes képlelőhelyet. : )


Néhány szót azért ejtsünk a képügynökségekről. Sokféle képügynökség létezik, többféle fotóletöltési lehetőséggel – például vannak csak ingyenes fotókat kínáló felületek, vannak, amelyek ingyenes és fizetős fotókat egyaránt kínálnak, és vannak például olyanok is,  ahol a fizetős képek mellett időnként kapunk nagyméretű stock fotókat a regisztrációért cserébe, esetleg olyan is akad, ahol az adott kép kis méretben ingyenes, nagyobban már fizetős.


Lássunk is néhány ingyenes fotólelőhelyet!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a képek jogszerű felhasználhatóságát, ún. licenc jogát mindenki ellenőrizze letöltés előtt az adott weboldalon!

Jöjjenek az “F” betűsök : )

FREEIMAGES

Rögtön ezzel kezdjük a sort, hiszen magyar “találmány” : ) Régebben sxc.hu néven futott az oldal. Jó minőségű és nagyméretű képeket is találhatunk.


FLICKR

Számos szűrési szempont (pl. tájolás, méret, színvilág) alapján keresgélhetünk fotókat.


Jöjjenek a “P” betűsök : )

PIXABAY

A felület magyar nyelvű fordítást is kapott, így még könnyebben eligazodhatunk az oldalon. A magyar kulcsszó beírása után tovább szűkíthetjük a találatokat a különböző szűrőknek (pl. tájolás, méret, szín) köszönhetően. A fotók mellett vektoros illusztrációk között is keresgélhetünk.


PICJUMBO

Kategóriák és kulcsszavak segítségével kereshetünk fotókat.


Jöjjön még néhány további képletöltő oldal!

UNPLASH

A Pinterest-hez hasonlóan a kulcsszavas keresés után az adott témán belül további kategóriákban is keresgélhetünk.


GRATISOGRAPHY

Kategóriák és kulcsszavak alapján keresgélhetünk a Creative Commons licenc-el bíró ingyenes fotók között.


LIBRESTOCK

Gyűjtőoldal, kulcsszavas keresést tesz lehetővé, a fotókat a megadott fotóletöltő oldalon tudjuk letölteni.


Fotóvadászatra fel! : )


Kész fotók helyett saját fotókkal dolgoznál?

Szeretsz fotózni, de sosem látod meg a klassz fotótémát, a megfelelő kompozíciót, nem beszélve arról, hogy fogalmad sincs, miként javíthatnál az “elveszettnek hitt” fotóidon egy kis utómunkával, retusálással? 

Akkor a FOTÓZÁS és RETUSÁLÁS kurzusunk éppen Neked való! 

A legszükségesebb elméleti alapoktól kezdve, a profi tippeken és trükkökön át, a leglátványosabb utómunkáig mindent rendszereztünk Neked, hogy gyorsan és látványosan jól fotózz és profin retusálj!

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük