Logódesign trendek – 2018 – folytatás

Már megszokhattuk, hogy az év elején bemutatott logódesign trendek után fél évvel újabb logódesign trendek jelennek meg a porondon. Lássuk is, hogy mit tartogat az év második fele logódesign trendeket illetően! 🙂

A 2018-as (eddigi) logódesign trendekről ebben a bejegyzésünkben írtunk. Idén a rugalmas logók kerülnek előtérbe, de gyakoriak a tipográf logók is, a logókban előszeretettel alkalmaznak mintázatokat, geometriai formákat, negatív tereket, a tervezés során pedig gyakran veszik alapul a rácsszerkezetet. Lássuk, milyen trendekkel egészül ki ez a lista!

 

Lekerekített logók

A lekerekített sarkú, vaskosabb, kerekdedebb vonalakból álló logók nagy népszerűségnek örvendenek – mindenféle formában.

 

Parallelogramma logók

A parallelogramma geometriai alakzat is feltűnik a logókban, illetve a parallelogramma formába foglalható logók is előkerülnek.

 

Körvonalazott logók

Az erősen körvonalazott logók megjelenése dominánsabb lesz, a figyelem is jobban rájuk irányul.

 

Vintage logók – új köntösben

A vintage logók mindig is terítéken voltak, de most új megjelenést kapnak, egyfajta “neo” irányzatban tűnnek fel. Vintage, de annál mégis egy kicsit újszerűbb… 🙂

 

Fekete-fehér hipszter logók

Manapság igen trendiek a hipszter logók, most jelvényszerűen alkalmazzák őket, maradva a hipszter stílus egyik fő színénél, a feketénél.

 

Színátmenetes logók

Igen trendiek a színátmenetes logók, de most már előtűnnek az újabb, nem hagyományos színátmenetek is a logókban. Például kék (blue) és lila (purple) összemosódása = blurple 🙂

 

Aranyos logók

Az arany fémtextúrájú, aranyfüstös, arany színátmenetes logók szintén visszatérőek, eleganciát, luxust sugárzó márkákhoz kiválóan passzolnak.

 

Régi-új logók

Ha ezekre a logókra tekintünk, akkor lehet egy kis “retro-feelingünk”, de ezek is mai logók, csak keverednek bennük a régi logódesign és az új logódesign trendek. Az ilyen típusú logókban például jellemzőek a vaskos, kerekded formák, körvonalak.

 

Vonalas logók I.

A vonalakból és a köztük létrejövő “csatornákból” igazán izgalmas logók születnek – akár színes logók, akár monokróm logók. 🙂

 

Vonalas logók II.

Az erőteljesebb, folyamatos vonalakból is érdekes megjelenésű, hatású logók születnek.

 

Vágott logók

A tipográfiai logókban megvágják/megtörik a karaktereket, de ennek ellenére is olvasható lesz a felirat, az így keletkező sok negatív tértől (white space) pedig igencsak látványos lesz a logó.

 

Talpas logók

Bár a talpas fontok nem minden márkához passzolnak, és nem is feltételenül a mai, modern, letisztult trendeket idézik, ennek ellenére mai, modern, letisztult logók alkotói is lehetnek.

 

Írásjelekkel

A tipográfiai logókban gyakran előkerülnek különféle írásjelek, melyek design alkotóelemekként jelennek meg a logókban, jelentős pluszt adva ezzel a logó összlátványához. 🙂

 

Forrás: JustCreative

Dátum: 2018. 06. 04.  //  Kategóriák: logó- és arculattervezés, stílusok és trendek  //  Címkék: , ,

Hozzászólások

Összesen 0 hozzászólás

Szólj hozzá te is