DesignAkadémia

Alkotó Hallgatók – hallgatóink újabb remekművei

A DesignAkadémia hallgatói ezúttal ismét csodás munkákkal leptek meg minket. Bejegyzésünkben ezekből a jobbnál jobb munkákból hoztunk egy kis „ízelítőt”. Mutatjuk is őket!

Az elmúlt időszakban rengeteg szuper hallgatói munka érkezett a DesignAkadémia virtuális postaládájába, melyeket most büszkén mutatunk be.

A számtalan nagyszerű munka közül Nagy Zsófia hallgatónk logóterveit szeretnénk kiemelni.

Zsófi a Logókészítés kurzus tananyagának elsajátítása óta több területen is kipróbálta magát, megmérettette kreativitását. Jelenlegi munkája is egy pályázatra készült, ahol kiemelkedő eredményt ért el.

Vác városa indított egy pályázatot, melyben a város új turisztikai logóját keresi. A koncepcióban a város nevezetes épületeit jelenítettem meg vonalas technikával. Bár nem nyertesként zártam, de szerencsésen bejutottam a shortlist-re, és nagyon tetszett ez a feladat.

Zsófi a Logókészítés mellett a Digitális grafika kurzust is remekül teljesítette, további valódi megrendelői megbízásoknak tett eleget.

Egy poszter megrendelést szeretnék megmutatni, amit egy borászati cég kért tőlem. A poszterhez a termékfotót is én készítettem, majd igyekeztem egy friss megjelenést adni neki.


A Digitális grafika kurzus elvégzését követően hallgatóink számos területen – például szórólap-, designposzter-, névjegykártya készítés, étlap-, illetve bármilyen egyéb digitális grafika tervezésében – kamatoztathatják a megszerzett tudásukat, gyakorlatukat.

Dodok István a kurzuson tanult technikákat „továbbfejlesztve” készít profi képeket, posztereket.

Számomra hatalmas ugródeszka volt e tanfolyam megvásárlása, elvégzése. Több hasonló tanfolyamot kerestem a magyar piacon, de azt kell, hogy mondjam, ehhez még hasonlót sem találni.

Számomra az a vonzó, hogy több kép kiválogatásából egy képet alkothatok, a beküldött munkám is éppen így készült.

Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget DesingAkadémia, sokat segített! : )

Körmöndi Brigitta a Photoshop programban készült „akvarell festészetet imitáló” alkotásával lepett meg minket.


Hallgatóink a Logókészítés kurzuson elsajátíthatják a logókészítés szabályait, majd különböző témájú logók, illusztrációk készítésébe vethetik bele magukat.

Farkas Csilla a kurzuson megismert technikák alapján egy vállalkozás arculatát tervezte meg és valósította meg.

A logó családon belüli megbízás. Egy épületet takar, ami vállalkozásoknak ad lehetőséget ingatlanbérlésre, raktár, iroda vagy üzlethelyiség kialakítási céllal, akár telephelyként bejelentve is.

Jurenkó-Hemeder Adrienn szintén egy szuper, dekoratív logóval rukkolt elő.

Surányi Anna egy fiktív, azonban nagyon nemes célú vállalkozás számára tervezett arculatot, melyet örömmel osztott meg velünk.

A “Szelíd Gesztenyék” cég teljesen fiktív. Franciaországban élek és itt láttam már hasonló tevékenységű cégeket, egyesületeket. 

A cég tevékenysége: kézműves sütemények készítése házhozszállítással és felszolgálással vagy kínálással a rendezvény ideje alatt. Fogyatékkal élő cukrászokkal, alkalmazottakkal, bármilyen ünnepre, eseményre, esküvőre, iskoláknak, céges összejövetelre. 

A pazarlás megelőzésére a nyersanyagok egy részét a helyi közért/bevásárlóközpont el nem adott termékeiből szerzik be.

Célcsoport: fogyatékkal élők foglalkoztatására érzékeny közösségek, cégek, környezettudatos fogyasztók.

A cég személyisége: kézműves, játékos, vidám.”


A hallgatóink a Kiadványszerkesztés kurzuson az alapoktól kezdve sajátíthatják el az egy- és többoldalas kiadványok tervezését, összeállítását az InDesign programban.

Horváth Dia hallgatónk a Kiadványszerkesztés kurzuson való részvételnek köszönhetően szintén egy nemes ügy számára tud kiadványokat összeállítani. Dia története is arra mutat rá, hogy a nulláról indulva megléphetők azok a bizonyos szintek, saját munkahelyen, nemes feladatokban hasznosíthatók a tanultak.

Nagyjából 3 éve került látókörömbe a munkásságotok, és már akkor tudtam, hogy valamelyik tanfolyamot biztosan elkezdem, mert a munkahelyemen felmerült, hogy jó lenne egy újságot indítani – elsősorban a hozzánk kapcsolódó nevelőszülőink felé. Akkor még nem éreztem elég bátorságot ahhoz, hogy belevágjak, igazából nem ilyen területen dolgozom, és meg voltam róla győződve, hogy nem vagyok elég kreatív.

Aztán a tavalyi járványhelyzet bennem is változásokat indított el, és úgy döntöttem, belevágok a kiadványszerkesztésbe. Elsőre is nagyon tetszett, de aztán egy hosszabbra nyúlt szünet után még inkább lendületet kaptam, és gyorsan végig is csináltam a hátralévő leckéket, így idén tavasszal a munkahelyemen kiadhattuk az első lapszámot, és hamarosan megjelenik a második is.

Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam, ami még inkább motivál a folytatásra, de még körvonalazódik, merre induljak.

Nagyon hálás vagyok, hogy egy ilyen laikusnak is “egyszerűvé”, de inkább érthetőbbé varázsoltátok ezt a területet, és nem utolsósorban egyfajta önmeghaladásnak is kiváló volt.

Szente Ádám László kreatív témában készített magazint, mely szintén kézbe vehető.

Többed magammal a “Roboraptor” nevű geek portálra írok, ahol különféle kritikákat, elemzéseket osztunk meg filmekkel, sorozatokkal, könyvekkel és képregényekkel kapcsolatban. Egyszer csak jött az ötlet, hogy mi lenne, ha létezne egy nyomtatott verzió is az oldal tevékenységéből, amit majd rendezvényeken lehet osztogatni. És megcsináltam!


Hallgatóink a Karakterkészítés kurzuson is teljesen az alapoktól indulnak, az egyszerűbb rajzoktól, színezési technikáktól kezdve sorban haladnak a „nehezebb”, összetettebb karakterek, illusztrációk felé.

Bors Norbert egy igazán modern, vagány karaktert mutatott be számunkra.


A Fotózás-retusálás kurzuson hallgatóink különféle fotózási és retusálási trükkökkel gazdagodhatnak, melyeket hasznosítva egyre profibb fotók születnek. Büszkén látjuk, hogy a kurzuson látottak nagyszerűen vissza is köszönnek hallgatóink munkáiban, szuper fotókat készítenek.

Horváth-Gyürü Kata gyönyörű tájképeket hozott számunkra.

Gál Rita egy számára kedves pillanatot kapott lencsevégre, melyről nekünk is nagy lelkesedéssel számolt be.

Igencsak amatőr szinten vagyok még, nálam a fotózás szerelem. Csodálatos helyen élünk, a Rába partján, napi sétáink során elmondhatatlanul szép képek készülnek majd, reményeim szerint.

A választott képem mégsem ezen a szép helyen készült. Mindhárom fiam lovagol, az egyik órájukon fotóztam. A képen a középső fiam, Beni szerepel, 9 éves. A fények, a ló, a gyermekem – számomra bizonyára szebb az eredmény, mint másnak.


Te is kedvet kaptál a kreatív alkotáshoz? Te is szívesen alkotnál ilyen remek grafikai munkákat?

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük