Barion Pixel

DesignAkadémia

Hasznos eszközök fotószerkesztéshez – Te használod őket?

Bejegyzésünkben összegyűjtöttünk néhány olyan oldalt, melyek hasznosak lehetnek képek szerkesztéséhez, retusálásához, hátterük eltávolításához, minőségük javításához. 

A grafikai tervezés során a legtöbb munkához szükségünk van fotós tartalmakra, melyek sok esetben egy kis “előkészítést”, utómunkát igényelnek, hogy ideálisak legyenek, megfelelően felhasználhatók legyenek az adott munkához. 

Ha esetleg nem vagyunk jártasak a Photoshop képszerkesztő programban, néhány egyéb “eszközt” is bevethetünk a fotók szerkesztéséhez, méretük vagy éppen minőségük módosításához.

A kreatív alkotások készítése során biztosan sokakkal előfordult már, hogy a meglévő fotó csak egy bizonyos részére, elemére lett volna szükség. A háttér-eltávolítókkal egyszerűen, szinte egyetlen kattintással eltüntethetjük az általunk elkészített vagy letöltött fotók hátterét.

Emellett akár a saját fotóinkat is megfűszerezhetjük, feldobhatjuk egy kis retusálással, és még a minőségüket is korrigálhatjuk. Ezekben lesznek segítségünkre az alább bemutatott online fotószerkesztő felületek. 

Nézzük is a háttér-eltávolító alkalmazásokat, az online képszerkesztőket és a minőségjavító felületeket ! : )

HÁTTÉR-ELTÁVOLÍTÓK

Clipping Magic

Az adott fotó feltöltését követően két egymás melletti ablakban megjelenik a fotó, és kijelölésre kerülnek azok az elemek, melyek körül a a fotó háttere kivágásra kerül – ebben az ablakban tetszés szerint módosíthatjuk, hogy mi szerepeljen a fotónkon és mi nem. A második ablakban pedig egy előnézeti képet láthatunk a várható végeredményről.

Removal

Fotófeltöltés után megjelenik egy ablak, melyben rögtön a végeredményt láthatjuk. Természetesen ebben az esetben is van lehetőség a fotó módosítására, annak szabályozására, hogy milyen elemek, hogyan kerüljenek kivágásra.

Slazzer

Az előző háttér-eltávolító alkalmazásokhoz hasonlóan, a feltöltést követően az előnézet ablakban már látjuk is a hátterétől “megszabadított” fotót. A fotó kivágásra kerülő elemeinek módosítására ezen a háttér-eltávolító felületen is van lehetőség. 

Designify

Nemcsak a képek hátterének eltávolítására, hanem annak cseréjére is használhatjuk. Tehát feltöltés után a kép háttere “levágásra” kerül, majd a fotó “megmaradt” elemeihez új, egyedi hátteret, környezetet társíthatunk.

ONLINE KÉPSZERKESZTŐK

Befunky

Ennek az online képszerkesztő felületnek a felépítése, valamint a használható eszközei nagyban hasonlítanak az Adobe Photoshop program munkafelületére és eszközeire.


A munka megkezdése előtt kiválaszthatjuk, hogy képszerkesztésre, fotómontázs készítésére vagy különféle design munkák elkészítésére szeretnénk használni a programot.

Az elkészített munkákat azonban csak előfizetés esetén tudjuk letölteni, lementeni a számítógépünkre.

Picmonkey

Regisztrációt követően ingyenesen 7 napon keresztül használhatjuk az oldalt a fotóink szerkesztésére, montázsok, különféle közösségi oldalak kreatívjainak elkészítésére.

Fotojet

Az előző online képszerkesztő oldalakhoz hasonlóan mind képszerkesztésben, mind kollázs/montázs készítésben, valamint különféle design alkotások összeállításában lehet a segítségünkre. Az oldalnak ugyan csak 7 napos próbaverziója van, a továbbiakban előfizetéses verzióban használhatjuk.

TOVÁBBI HASZNOS ESZKÖZÖK FOTÓK SZERKESZTÉSÉHEZ

Minőségromlás nélküli nagyítás – Image Enlarger

Az oldal segítségével fotóinkat tetszés szerint 2/4/8-szorosára nagyíthatjuk minőségromlás nélkül. A kép feltöltése után kiválaszthatjuk a nagyítás mértékét. 

Használata regisztrációhoz kötött, előfizetést követően további lehetőségek érhetők el.

Minőségjavítás – DeepImage

Az oldal használata regisztrációhoz kötött, mely után ingyenesen 5 kép minőségét tudjuk javítani. Előfizetést követően további fotók minőségét is korrigálhatjuk.

Minőségjavítás – Let’s Enhance

Egy nagyszerű fotójavító oldal, mellyel a képek minőségét javíthatjuk. 

Az oldal használata szintén regisztrációhoz kötött. Regisztráció után 5 fotó minőségét javíthatjuk fel ingyenesen. 


Fotózz úgy, mint egy profi! Lesd el a profi fotóretusálási trükköket!

Tarts velünk a Fotózás-retusálás kurzuson!

Jelentkezz még ma!

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük