Barion Pixel

DesignAkadémia

Kedvenc fotós és vektorgrafikus lelőhelyeink

Bármilyen kreatív alkotásról is legyen szó, számos alapanyagra, mint például fotókra, grafikai elemekre, illusztrációkra, ikonokra, mintákra, mintázatokra van szükség az összeállításukhoz.

Az biztos, hogy a DIY elemeknek nincsen párja, gondoljunk itt az általunk készített fotókra, az általunk tervezett design elemekre, az általunk rajzolt grafikákra, azonban ha ezek éppen nincsenek “kéznél”, akkor jó, ha van hova nyúlnunk.

Fotók és vektorgrafikák lelőhelyeit hoztuk. : )

Rögtön érdemes is leszögezni, hogy egyrészt vannak ingyenesen letölthető képek és vektorgrafikák, másrészt vannak fizetős formában (pl. adott fotót/vektorgrafikát meg tudjuk vásárolni, előfizetéssel bármennyi fotót/vektorgrafikát letölthetünk, X darabot tölthetünk le, stb) beszerezhető képek és vektorgrafikák. Továbbá ezeknek a lelőhelyeknek is megvan a maguk szabályrendszere, az adott fotók/vektorgrafikákhoz egyedi licencek kapcsolódhatnak. Ne felejtsük, hogy ami ingyenes, az nem azt jelenti, hogy teljesen szabadon felhasználható, de még a vásárolt elemek felhasználását is szabályokhoz köthetik. Ezeket tehát mindig tartsuk szem előtt! : )

A következőkben elsősorban ingyenes forrásokat mutatunk be, de a képek/vektorgrafikák jogszerű felhasználhatóságát, ún. licenc jogát mindenki ellenőrizze letöltés előtt az adott weboldalon, mert ez mindenütt más és más lehet.

Fotók lelőhelyei

Dreamstime

www.dreamstime.com/free-photos

Pixabay

www.pixabay.com

Pexels

www.pexels.com

Unplash

www.unsplash.com

Flickr

www.flickr.com

FreeImage

www.freeimages.com

Picjumbo

www.picjumbo.com

DesignerPics

www.designerspics.com


Vektorgrafikák lelőhelyei

All-free-download.com

www.all-free-download.com

Vecteezy

www.vecteezy.com

vexels

www.vexels.com

flaticon

www.flaticon.com

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük