DesignAkadémia

8 online pattern maker

Azaz minta, mintázat-készítő lelőhelyeket hozunk, mutatunk, mert mintázatokból sosem elég. : )

A patternek, azaz a mintázatok szintén nagyon fontos eszközök, kiegészítők a grafikai tervezés során. A felhasználási területük igencsak szerteágazó, igazán egyedi, stílusos design elemként szolgálnak: a leggyakrabban talán a kreatív munkáink háttereként használjuk őket, de más online- és offline grafikai anyagokban is gyakran megjelennek:

  • szórólapok, plakátok
  • névjegykártyák
  • grafikák
  • bannerek
  • kiadványok
  • weboldal hátterek, egyéb elemek

Rengeteg ingyenes és fizetős hely van, ahonnan kész patterneket – sőt akár témához/sémához illő pattern csomagokat is le tudunk tölteni –, de akár mi magunk is készíthetünk saját, egyedi mintázatot, melyet aztán betölthetünk a Photoshopba is és kreatív alkotásaink design elemeiként használhatjuk őket.

Online pattern készítő oldalakat gyűjtöttünk össze:

PatternCooler

A kiválasztott patterneket színezhetjük, illetve különböző textúrák hozzáadásával még egyedibbé tehetjük őket. A színeket külön-külön is állíthatjuk, vagy akár kész színsémát is választhatunk nekik. A fizetős verzió további lehetőségeket is kínál (pl. nagyobb méretben történő letöltés).

patterncooler

Background Labs

Csodás háttereket és mintákat tölthetünk le a Background Labs oldaláról. Érdemes megnézni, gyönyörű, érdekes, trendi minták, csak győzzön az ember választani! : )

backgroundlabs

Colourlovers

Igen, így van! A colourlovers.com oldalon nem csak színpalettákat tudunk készíteni, hanem patterneket is. Megcsinálhatjuk magát a mintázatot is, majd a készített színpalettánk segítségével egyedire színezhetjük, de akár a mások által készített mintázatot is felhasználhatjuk és azt színezhetjük tetszés szerint.

colourlovers

Stripegenerator

A Stripegenerator oldalán – mint a neve is mutatja – csíkos háttereket, egyedileg szabályozható csíkokból álló mintázatokat tudunk készíteni.

stripegeneratorcom

TartanMaker

A Tartan Maker oldal specialitása a kockás minták készítése.

tartanmakercom

Mintázatkészítésre fel! : )

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük