DesignAkadémia

DesignAkadémia kérdezz-felelek

Bejegyzésünkben összeszedtük a legfontosabb kérdéseket, melyek valószínűleg benned is felmerültek, és esetleg csak ez a néhány válasz választ el attól, hogy “kreatív légy és élj belőle jól!” : )

Talán mindig ez az első és legfontosabb kérdés:


Milyen végzettségre, előképzettségre van szükségem ahhoz, hogy belevágjak a kurzusokba?

Jelentjük: mindössze általános számítógéphasználati „képességre” lesz szükséged!

Hogy miért? Az alapoktól indulunk mind az elméleti tudnivalókat, mind a gyakorlati feladatokat illetően, így egyáltalán nem probléma, ha korábban még nem nyitottad meg például a Photoshop programot, vagy nem tudod, hogy mi fán terem a vektorgrafika. : ) Az adott területhez (mint például grafikai munkák tervezése, logó- és karakterkészítés, kiadványszerkesztés) szükséges ismereteket, elméleti és gyakorlati tudnivalókat, a programok használatát az adott kurzus keretében elsajátíthatod. Néhány elméleti tudnivaló megismerése után számos, különféle gyakorló feladaton keresztül tanulhatod meg mind az adott program használatát, mind az adott munkához kapcsolódó tervezési szabályokat, kreatív megoldásokat.

Éppen azért jelentkezel a kurzusainkra, hogy új dolgokat tanulj! Nemde? : )


Tényleg csak röviden, tömören:

A Digitális grafika kurzus során kreatív grafikai munkákat, profi arculati anyagokat (pl. névjegykártya, szórólap, plakát, design poszter) készítünk a Photoshop képszerkesztő programban.

A Logókészítés kurzus során logókat tervezünk, majd rajzolunk az Illustrator vektorgrafikus szerkesztőprogram segítségével.

Ennek következő állomás (lehet) a Karakterkészítés kurzus, melynek során cuki, jópofa karaktereket, illusztrációkat rajzolunk, szintén az Illustrator vektorgrafikus szerkesztőprogramban dolgozunk.

A Kiadványszerkesztés kurzus során megismerkedünk a kiadványszerkesztés alapjaival, majd olyan hasznos kiadványokat készítünk az InDesign programban, mint például meghívó, magazin, katalógus, és még a könyvtördelést is elsajátítjuk.

A Fotózás és retusálás kurzus keretében fotózással és fotózási trükkökkel, valamint fotók retusálásával, különböző retusálási technikákkal ismerkedünk meg, melyhez a Photoshop programot hívjuk segítségül.

A Kreatív stílusfejlesztés kurzus során 10 stílust járunk körbe inspiráló videók és titkos Pinterest táblákra összegyűjtött alapanyagok segítségével, hogy átfogó képet kapjunk a különböző design stílusokról, ezáltal fejlesztve ízlésünket és kreativitásunkat.Mikor és meddig tudok jelentkezni a kurzusokra? Mikor indulnak a kurzusok?

A Designakadémia kreatív kurzusaira BÁRMIKOR tudsz jelentkezni, nincsenek jelentkezési határidők és kezdési dátumok.

A jelentkezési űrlap elküldése, majd a választott kurzus(ok) díjának rendezése után megkapod az e-oktatóteremhez való korlátlan hozzáférést, ahol a saját fiókodban megtalálod a megrendelt kurzus(ok) leckéit, oktató videóit és gyakorló feladatait, tehát rögtön tudod is kezdeni a tanulást. Ha bankkártyás fizetéssel rendezed a kurzus díját, akkor szó szerint azonnal kezdheted is a tanulást!


Hogyan tudom rendezni a választott kurzus díját? Milyen fizetési módok vannak?

A megrendelt kurzus(ok) díját online bankkártyás fizetéssel (Barion, PayPal) vagy banki utalással tudod rendezni. A fizetési módot a jelentkezési űrlapon tudod kiválasztani.


Milyen tananyagot kapok? Hol és hogyan tudok tanulni?

Egész évben, minden nap, 0-24 rendelkezésedre áll az e-oktatóterem, ahova felhasználónév-jelszó párossal tudsz belépni, és a saját fiókodban megtalálod a megrendelt kurzust és annak leckéit.

A gyakorló feladatokat természetesen már a saját számítógépeden, a saját grafikai programodban tudod elvégezni, és mindegy, hogy Windows vagy MAC (OS X) platformon dolgozol, a DesignAkadémia kurzusai nincsenek számítógépes platformhoz kötve.

Mindent otthonról, a saját számítógéped mellől tanulhatsz meg! : )

Ha esetleg mégsem szeretnél az e-oktatóteremben, online tanulni, vagy éppen nem lenne internetkapcsolatod, vagy akár szívesen kinyomtatnád az írott leckéket, vagy éppen a saját videólejátszó programodban tekintenéd meg az oktató videókat, akkor lehetőséged van a kurzus komplett tananyagát PENDRIVE-on is megkapni.

A megrendelt tananyagot pendrive-on is elküldjük, ha a jelentkezési űrlapon bepipálod a pendrive tételt is. Ez 5.990 Ft felárral jár, a tanfolyam díján felül. Ez esetben minden megrendelt tanfolyam tananyagát ráírjuk az exkluzív, DesignAkadémiás toll-pendrive-ra és megküldjük részedre, hogy bármikor elővehesd, ha éppen nem férsz hozzá az e-oktatóteremhez (pl. offline vagy). A pendrive-ot a GLS futárszolgálattal küldjük a rendelés során megadott szállítási névre és címre.

Milyen programokra lesz szükségem?

A tanfolyamaink során oktatott különféle programokat nem tartalmazza a tananyag, azokat a hallgatók egyénileg szerzik be. 

Az adott kurzusokon Adobe programokkal dolgozunk, a Photoshop, az Illustrator és az InDesign programmal.

A programok 7 napos ingyenesen letölthető próbaverziója is használható a tanfolyam során.

Az Adobe cég termékei egy időben elhíresültek úgy, mint megfizethetetlen, több százezer forintos programok, melyeket csak a nagy cégek engedhettek meg maguknak. Ezért nem csoda, hogy sokan illegálisan, ún. fájlcserélő rendszerekből töltötték le és használták. Ettől persze mi mindig is elzárkóztunk és roppant örültünk, amikor az Adobe megszüntette ezen programok ún. dobozos verzióinak a méregdrága forgalmazását és elindította a havi előfizetéses bérleti konstrukciót. Ez azt jelenti, hogy ma már havi pár ezer forintért előfizethetsz a Photoshopra, az Illustratorra és az InDesignra. Ez a költség egy kisvállalkozónak is belefér, és főként azért nagyszerű, mert előre tervezhető, tehát bele lehet kalkulálni egy megrendelőnek kiajánlott munka vállalási díjába.

A konkrét előfizetési konstrukciókról, az aktuális díjakról a www.adobe.com oldalon tudsz tájékozódni.


Mikor és mennyit kell tanulnom?

Önálló tempóban, a saját időbeosztásod szerint haladhatsz, nem kell várnod a leckékre vagy a csoporttársakra. Mivel a kurzus tananyaga egy az egyben, akár két platformon is a rendelkezésedre áll, így ott és akkor tanulsz, ahol és amikor számodra ideális. Tehát nincsenek fix időpontok, amikor a gép előtt kellene ülnöd, a tanulást úgy illeszted be az életviteledbe, ahogyan számodra kényelmes.

Ha lehet egy tanácsunk: Ha igazán hatékonyan szeretnél tanulni, gyakorolni, fejlődni, akkor fontos a rendszeresség, a tananyagban való folyamatos haladás. Tanulhatsz például hétköznap esténként egy-két órát, vagy ha hétköznap nem érsz rá, akkor hétvégén egy teljes délelőttöt vagy délutánt is szánhatsz a tanulásra.


Meddig tart egy-egy kurzus? 

A Designakadémia kurzusainak nincs „tanfolyami idejük”, nincsenek határidők, illetve nincsenek határidős, kötelező értékelésre beadandó feladatok. Most megkönnyebbültél, ugye? A Te döntésed, hogy mikor és mennyi tanulsz, gyakorolsz, hol és hogyan hasznosítod a nálunk tanultakat – ígérjük, ezt mi nem fogjuk számon kérni. : )


Mennyi idő alatt tudom elvégezni a kurzust?

Mivel a DesignAkadémia kurzusainak nincs konkrét időtartamuk, nincsenek határidők, és a tananyag is örökre a hallgatóé marad, ezért sem egyszerű megmondani, megtippelni, hogy kinek mennyi időre van szüksége az adott kurzus elvégzésére. Éppen az egyéni ütemben, az egyéni képességek alapján történő tanulás miatt nincs is igazán viszonyítási vagy összehasonlítási alap, de egy-egy kurzus esetében a 3-4 hónap reális időnek mondható.

Mi nem órákat adunk, hanem tananyagokat, ezek feldolgozási ideje egyéni időbeosztástól és képességektől függ. Mindenki máshogyan tud tanulni, de mindenki a saját ideje és üteme alapján haladhat a tananyagokkal, tehát akár néhány hét alatt is elvégezhető egy-egy kurzus, a tempó tényleg Rád van bízva! : ) Van, aki csak egy lecke esetén egy gyakorló feladatot végez el, mert úgy gondolja, hogy neki elég ennyi is, így is megy neki, míg mások “sorozatgyártást” végeznek, hiszen tényleg gyakorolni és tanulni szeretnének – nyilván ez több időt is vesz igénybe.

A lényeg a rendszeresség, a folyamatosság, hiszen így lehet a leghatékonyabban haladni, tanulni, gyakorolni. : )


Ha elakadnék, kérhetek segítséget?

Erre nem igazán lesz példa : ), hiszen a kurzusok leckéit, gyakorló feladatait úgy állítottuk össze, hogy érthetően és logikusan felépítve, lépésről lépésre magyarázzuk és mutatjuk is a tennivalókat, így garantált, hogy könnyedén utánunk csinálod, megérted és alkalmazod a tanultakat. Ha mégis segítségre lenne szükséged, kérdésed merülne fel, e-mailben tudsz oktatói segítséget kérni.


Milyen oklevelet kapok a kurzus végén?

A Designakadémia kurzusai nem akkreditáltak, nem is OKJ képzések, végzettséget, szakmát nem tudnak adni.

Ha sikeresen végigérsz az adott kurzus leckéin, akkor letöltheted a kinyomtatható okleveledet. : ) Ez egy magán oklevél, mely igazolja, hogy a képzésünket sikeresen elvégezted.


A kurzusok elvégzése után vállalkozást szeretnék indítani. Milyen lehetőségeim vannak?

A vállalkozás indításától se tartson vissza semmi! A mai világban már sok lehetőség van arra, hogy ki milyen vállalkozásba tud kezdeni, mindezt milyen formában teszi (vállalkozás tevékenységi körei, vállalkozás fajtája, munkavégzés formája – másod/mellékállás). Szerezz egy megbízható könyvelőt, bízd rá a papírmunkát, és Neked tényleg csak a kreatív munkák elvégzésére kell koncentrálnod. : )

A DesignAkadémia kurzusain részt venni nem is annyira a „papír” (oklevél) megszerzése miatt érdemes, hanem sokkal inkább a TUDÁS megszerzése miatt. Mivel számos olyan vállalkozói tevékenységi kör létezik, melyek végzettség igazolásához nem kötöttek, tehát akár már most besétálhatnál a Kormányablakba és minden további nélkül kiválthatnád a vállalkozásodat. Ezen végzettség igazolásához nem kötött tevékenységi körök kiválasztásában a Kormányablakban is tudnak segíteni és mi is tudunk tippeket adni a tanfolyam végeztével.

Nem az oklevél, hanem a nálunk tanultak és az általad készített alkotások lesznek a belépőid a munka világába. : )


Ne is gondolkodj sokat! Bármelyik kurzusunkkal csak nyerhetsz! Hidd el! : ) 

Gyere és tarts velünk!

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

A felhasználói élmény fokozásra ún. cookie-kat használunk. Reméljük, nem gond számodra, ha mégis, kattints a további infó gombra.
OK, üzenet bezárása