DesignAkadémia kérdezz-felelek

Ősszel a sulikezdéskor sokunkban él az a vágy, hogy mi is visszaüljünk az „iskolapadba”, új dolgokat tanuljunk, új képességekkel vértezzük fel magunkat. Gyere, és tanulj nálunk! Légy kreatív, és élj belőle jól!

Bejegyzésünkben összeszedtük a legfontosabb kérdéseket, melyek valószínűleg benned is felmerülhettek, és esetleg csak ez a néhány kérdés választ el attól, hogy megnyomd a Jelentkezem gombot. 🙂

Talán mindig ez az első és legfontosabb kérdés:

Milyen végzettségre, előképzettségre van szükségem ahhoz, hogy belevágjak a kurzusokba?

Jelentjük: mindössze általános számítógéphasználati „képességre” lesz szükséged!

Hogy miért? Az alapoktól indulunk, így egyáltalán nem probléma, ha korábban még nem nyitottad meg például a Photoshop programot, vagy nem tudod, hogy mi fán terem a vektorgrafika. 🙂 Az adott területhez (mint például grafikai munkák tervezése, logó- és karakterkészítés, kiadványszerkesztés) szükséges ismereteket, elméleti és gyakorlati tudnivalókat, a programok használatát a kurzus keretében elsajátíthatod. Néhány elméleti tudnivaló megismerése után számos, különféle gyakorló feladaton keresztül tanulhatod meg mind az adott program használatát, mind az adott munkához kapcsolódó tervezési szabályokat, kreatív megoldásokat.

Éppen azért jelentkezel a kurzusainkra, hogy új dolgokat tanulj! Nemde? 🙂

 


Tényleg csak röviden, tömören:

A Digitális grafika kurzus során kreatív grafikai munkákat, profi arculati anyagokat (pl. névjegykártya, szórólap, plakát, design poszter) készítünk a Photoshop képszerkesztő programban.

A Logókészítés kurzus során logókat tervezünk, majd rajzolunk az Illustrator vektorgrafikus szerkesztőprogram segítségével.

Ennek következő állomás (lehet) a Karakterkészítés kurzus, melynek során cuki, jópofa karaktereket, illusztrációkat rajzolunk, szintén az Illustrator vektorgrafikus szerkesztőprogramban dolgozunk.

A Kiadványszerkesztés kurzus során megismerkedünk a kiadványszerkesztés alapjaival, majd olyan hasznos kiadványokat készítünk az InDesign programban, mint például meghívó, magazin, katalógus, és még a könyvtördelést is elsajátítjuk.

A Fotózás és retusálás kurzus keretében fotózással és fotózási trükkökkel, valamint fotók retusálásával, különböző retusálási technikákkal ismerkedünk meg, melyhez a Photoshop programot hívjuk segítségül.

A Kreatív stílusfejlesztés kurzus során 10 stílust járunk körbe inspiráló videók és titkos Pinterest táblákra összegyűjtött alapanyagok segítségével, hogy átfogó képet kapjunk a különböző design stílusokról, ezáltal fejlesztve ízlésünket és kreativitásunkat.


Mikor és meddig tudok jelentkezni a kurzusokra? Mikor indulnak a kurzusok?

A Designakadémia kreatív kurzusaira BÁRMIKOR tudsz jelentkezni, nincsenek jelentkezési határidők és kezdési dátumok. A jelentkezés, majd a választott kurzus(ok) díjának rendezése után megkapod az e-oktatóteremhez való korlátlan hozzáférést, ahol az általad létrehozott fiókodban megtalálod a megrendelt kurzus(ok) leckéit, oktató videóit és gyakorló feladatait, tehát rögtön tudod is kezdeni a tanulást. Néhány napon belül egy kis csomag is érkezik hozzád, melyben megtalálod a megrendelt kurzus(ok) leckéit, oktató videóit és gyakorló feladatait tartalmazó menő DesignAkadémiás toll-pendrive-ot. 🙂

Az sem probléma, ha külföldön élsz, ugyanis a csomagot felár nélkül külföldre is postázzuk.

Milyen tananyagot kapok? Hol és hogyan tudok tanulni?

Te döntöd el, hogy melyik platformon tanulsz!

Ha jobban szereted online felületen nyomon követni a leckéket, oktató videókat és gyakorló feladatokat, akkor egész évben, minden nap, 0-24 rendelkezésedre áll az e-oktatóterem, ahova az általad megadott felhasználónév-jelszó párossal tudsz belépni, és a saját fiókodban megtalálod a megrendelt kurzust és annak leckéit.

Ha esetleg nem lenne internetkapcsolatod, vagy akár szívesen kinyomtatnád az írott leckéket, vagy éppen a saját videólejátszó programodban tekintenéd meg az oktató videókat, akkor az adott kurzus komplett tananyaga a pendrive-on is egy az egyben rendelkezésedre áll.

A gyakorló feladatokat természetesen már a saját számítógépeden, a saját grafikai programodban tudod elvégezni, és mindegy, hogy Windows vagy MAC (OS X) platformon dolgozol, a DesignAkadémia kurzusai nincsenek számítógépes platformhoz kötve.

Mindent otthonról, a saját számítógéped mellől tanulhatsz meg! 🙂

 

Mikor és mennyit kell tanulnom?

Önálló tempóban, a saját időbeosztásod szerint haladhatsz, nem kell várnod a leckékre vagy a csoporttársakra. Mivel a kurzus tananyaga egy az egyben, két platformon is a rendelkezésedre áll, így ott és akkor tanulsz, ahol és amikor számodra ideális. Tehát nincsenek fix időpontok, amikor a gép előtt kellene ülnöd, a tanulást úgy illeszted be az életviteledbe, ahogyan számodra kényelmes.

Ha lehet egy tanácsunk: Ha igazán hatékonyan szeretnél tanulni, fejlődni, akkor fontos a rendszeresség, a tananyagban való folyamatos haladás. Tanulhatsz például hétköznap esténként egy-két órát, vagy ha hétköznap nem érsz rá, akkor hétvégén egy teljes délelőttöt vagy délutánt szánhatsz a tanulásra.

 

Meddig tart egy-egy kurzus? 

A Designakadémia kurzusainak nincs „tanfolyami idejük”, nincsenek határidők, illetve nincsenek határidős, kötelező értékelésre beadandó feladatok. Most megkönnyebbültél, ugye? A Te döntésed, hogy mikor és mennyi tanulsz, gyakorolsz, hol és hogyan hasznosítod a nálunk tanultakat – ígérjük, ezt mi nem fogjuk számon kérni. 🙂 És képzeld! Bár minden kurzusunk vizsgamunkával zárul, melyet önállóan kell elkészíteni otthon, a saját számítógépeden, az adott kurzus során tanultak felhasználásával, azonban a vizsgamunka leadása nem kötelező, de erősen ajánlott. 🙂 Egyrészt mi is így tudunk visszajelzést adni számodra, így tudjuk kiállítani számodra a kurzus sikeres elvégzését igazoló magán oklevelet, másrészt a jól sikerült vizsgamunkákra mi is szeretnénk büszkék lenni :), és mint példamutató munkákat szeretnénk bemutatni a „nagyközönségnek” is.

 

Mennyi idő alatt tudom elvégezni a kurzust?

Mivel a DesignAkadémia kurzusainak nincs konkrét időtartamuk, nincsenek határidők, és a tananyag is örökre a hallgatóé marad, ezért sem egyszerű megmondani, megtippelni, hogy kinek mennyi időre van szüksége az adott kurzus elvégzésére. Éppen az egyéni ütemben, az egyéni képességek alapján történő tanulás miatt nincs is igazán viszonyítási vagy összehasonlítási alap, de egy-egy kurzus esetében a 3-4 hónap reális időnek mondható. Mi nem órákat adunk, hanem tananyagokat, ezek feldolgozási ideje egyéni időbeosztástól és képességektől függ. Mindenki máshogyan tud tanulni, de mindenki a saját ideje és üteme alapján haladhat a tananyagokkal, tehát akár néhány hét alatt is elvégezhető egy-egy kurzus, a tempó tényleg Rád van bízva! 🙂 Van, aki csak egy lecke esetén egy gyakorló feladatot végez el, mert úgy gondolja, hogy neki elég ennyi is, így is megy neki, míg mások “sorozatgyártást” végeznek, hiszen tényleg gyakorolni és tanulni szeretnének – nyilván ez több időt is vesz igénybe.

A lényeg a rendszeresség, a folyamatosság, hiszen így lehet a leghatékonyabban haladni, tanulni, gyakorolni. 🙂

 

Ha elakadnék, kérhetek segítséget?

Erre nem igazán lesz példa :), hiszen a kurzusok leckéit, gyakorló feladatait úgy állítottuk össze, hogy érthetően és logikusan felépítve, lépésről-lépésre magyarázzuk és mutatjuk is a tennivalókat, így garantált, hogy könnyedén utánunk csinálod, megérted és alkalmazod a tanultakat. Ha mégis segítségre lenne szükséged, kérdésed merülne fel, e-mailben tudsz oktatói segítséget kérni.

 

A kurzusok elvégzése után vállalkozást szeretnék indítani. Milyen lehetőségeim vannak?

A vállalkozás indításától se tartson vissza semmi! A mai világban már sok lehetőség van arra, hogy ki milyen vállalkozásba tud kezdeni, mindezt milyen formában teszi (vállalkozás tevékenységi körei, vállalkozás fajtája, munkavégzés formája – másod/mellékállás). Szerezz egy megbízható könyvelőt, bízd rá a papírmunkát, és Neked tényleg csak a kreatív munkák elvégzésére kell koncentrálnod. 🙂 Nem az oklevél, hanem a nálunk tanultak és az általad készített alkotások lesznek a belépőid a munka világába. 🙂

 


 

Ne is gondolkodj sokat! Bármelyik kurzusunkkal csak nyerhetsz! Hidd el! 🙂 

Gyere és tarts velünk! >>> 

Hozzászólások

Összesen 0 hozzászólás

Szólj hozzá te is