Barion Pixel

DesignAkadémia

Alkotó-Hallgatók – Hallgatóink újabb szuper munkái

Hallgatóink ősszel sem unatkoznak, a hidegebb idő beköszöntével is aktívan tevékenykednek, számtalan kreatív alkotásba vetik bele magukat. Összegyűjtöttük legújabb munkáikat – csekkold őket Te is! : )

A DesignAkadémián több alkalommal is lehetőség nyílik hallgatóink számára, hogy nekünk és akár a nagyközönségnek is megmutassák tehetségüket, kreativitásukat, a legújabb kreatív alkotásaikat, bemutassák a munkákhoz tartozó történeteket, sztorikat.

A jobbnál jobb hallgatói munkák közül Németh Anita Judit munkáját szeretnénk kiemelni.

Anita a Kiadványszerkesztés, valamint a Kreatív stílusfejlesztés kurzus hallgatója, klassz munkák készülnek a “kezei alatt”. A Kiadványszerkesztés kurzuson elsajátított technikákat alkalmazva és a Kreatív stílusfejlesztés kurzuson megismert stílustrendekhez kapcsolódó “kulisszatitkok” alapján egy magazint készített, melyet nagy örömmel osztott meg velünk.

… a korábban elvégzett Kreatív stílusfejlesztés kurzus nagyon sok hasznos segítséget adott nekem ahhoz, hogy hogyan tudom a munkáimba belecsempészni azt a plusz varázst, ami eddig hiányzott belőlük.

Hallgatóink a Kiadványszerkesztés kurzus keretein belül elsajátított tudással többek között többoldalas kiadványokat állíthatnak össze, fotókönyvet, babanaplót, receptfüzetet stb., továbbá könyvet is tördelhetnek.

Kristóf Tímea a Kiadványszerkesztés kurzus tananyagjának elsajátítását követően készített munkáját osztotta meg velünk.

A Kreatív vállalkozás az indulástól a megrendelésekig kurzuson lépésről lépésre végigvezetjük hallgatóinkat a vállalkozásuk beindításán és sikerpályára állításán. Megmutatjuk, hogy mire kell igazán fókuszálni (mint például árazás, saját márka, marketing). Emellett további hasznos információkkal, tippekkel-tanácsokkal is ellátjuk tettre=vállalkozásra kész hallgatóinkat, hogy mielőbb beindíthassák a kreatív bizniszüket, otthonról, home office-ból, vagy bárhol a világon dolgozhassanak! 

Halász-Kovács Nóra testvériskolánk, a WebdesignSuli Webdesign Tanfolyamának elvégzését követően lelkesen, hatalmas tudásvággyal vetette bele magát a DesignAkadémia Kreatív vállalkozás kurzusába. Nóra jelenleg saját vállalkozásában tevékenykedik, különféle szolgáltatásokkal áll a célközönsége számára.

Én a Kreatív vállalkozás az indulástól a megrendelésekig kurzust végeztem a DesignAkadémián. Sokat segített, hogy letisztázzam a fejemben, hogy hol helyezzem el magam, mit akarok, és hogyan is árazzak ehhez.

Most a legutóbbi munkámat szeretném megmutatni Nektek. A Békés Megyei Szimfonikus Zenekarnak készítettem el az oldalát. Nagyon közel állt hozzám ez a projekt, hiszen korábban én is játszottam pár alkalommal a zenekarban, ahol nagyszerű zenészek, tanár kollégák, illetve az én volt tanáraim zenélnek. Az első konzultáció kicsit olyan is volt, mintha újra középiskolás lennék és vizsgázni mentem volna : ) De hamar átfordult ez egy nagyon pozitív együttműködésbe. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a város életében fontos szerepet betöltő egyesület weboldalának elkészítésével engem bíztak meg.

A Logókészítés kurzuson résztvevő hallgatók kitanulhatják az Illustrator program csínját-bínját. Egészen az alapoktól kezdve ismerkedhetnek meg a logókészítéssel, a tervezés folyamatával, valamint az előzetes logótervek gyakorlati kivitelezésével.

Kiss Enikő egy helyi hímzőkör számára tervezett arculatot, melyről nekünk is beszámolt.

A Logókészítés kurzust követően az egyik helyi kis hímzőkör keresett meg azzal, hogy az éppen alakulóban lévő klubnak készítsek egy logót. Mivel úgy gondoltam, hogy ez egy remek lehetőség lehet a gyakorlásra, így szívesen vállaltam a feladatot. Az alkotókör kérése főként a varázspálca és valamilyen varróeszköz (legyen az tű vagy kötőtű) kombinációjára vonatkozott, illetve a színekben voltak eléggé kötött elvárások, minden másban pedig lényegében szabad kezet kaptam. Ami számomra abszolút jól jött és személyes előnynek tekintettem, az az, hogy folyamatosan volt visszajelzés az “ügyfél” részéről, hogy mit tegyünk még bele, mit vegyünk ki, vagy épp alakítsunk át. Úgy gondolom, hogy a párbeszédek voltak azok, amikből aztán tényleg valami jó sült ki, és amik sokat tanítottak arról, hogyan is körvonalazzam a dolgokat úgy, hogy eljussunk egy olyan végeredményre, amivel mindenki elégedett lehet.

Hadurné Bitai Tímea egy fodrászat számára készített logót osztott meg velünk.

A Karakterkészítés kurzuson hallgatóink az Illustrator programban készülő karakterek, illusztrációk készítésével, rajzolásával ismerkedhetnek meg, különféle eszközöket, technikákat tanulhatnak meg, melynek végeredményeként igazán klassz karakterek születnek.

Hallgatóink gyakran vesznek részt külsős pályázatokon, többek között az igen népszerű Kreanod által meghirdetett kreatív pályázatokon, melyekről sok esetben nekünk is beszámolnak.

Így is tett Könyves Borbála hallgatónk is, aki a Logókészítés, valamint a Karakterkészítés kurzus elvégzését követően született logóját, és bájos karaktereit mutatta be nekünk.

Óvoda számára terveztem csoportjeleket, illetve néhány egyedi ovis jelet. A Kreanodon rendszeresen pályázom logókkal, ha időm engedi. Volt, amit beválogattak az első hatba, vezettem a shortlistet a Kiddiez kabalaállattal.

Németh-Gombos Csilla szintén egy bájos karakterrel lepett meg minket.

Dósa Beatrix a Digitális grafika, a Karakterkészítés, valamint a Logókészítés kurzusok hallgatója. Ezúttal a Digitális grafika és a Karakterkészítés kurzuson elsajátított technikákat felhasználva készített szuper alkotásokat.

Két grafikai munkát készítettem, az egyik igazán különleges számomra.

Tavaly kaptunk egy adventi szórólapot, ami igazán lehangolóan nézett ki. Mivel idén ősszel elkezdtem a DesignAkadémia tanfolyamait, ezért pont kapóra jött a megszerzett tudás, így elkészítettem egy számomra jobban tetszőt, ami már idei. Igaz, még nem biztos, hogy az enyémet fogják a faluban szétosztani, de aztán hátha.

Eltiganiné Eszter a Digitális grafika kurzuson tanult technikák segítségével készített design posztert, fali dekorációt.

A Digitális grafika tanfolyamot végzem, így ismerkedtem meg a Photoshop programmal. Az alábbi képet fali dekorációnak készítettem, vászonra szeretném kinyomtatni.

2020 januárban, férjemmel Szudánba látogattunk, ahol megnéztük a turisták által kevésbé ismert szudáni piramisokat a sivatagban. A dekorációt több, általunk készített fotóból szerkesztettem. A fotókon megjelenik néhány a több száz piramis közül, sivatagi növény, dombormű az egyik piramis belső faláról és mi magunk is.


Te is kedvet kaptál a kreatív alkotáshoz? Te is szívesen alkotnál ilyen remek grafikai munkákat?

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük