Barion Pixel

DesignAkadémia

Alkotó Hallgatók – bemutatjuk hallgatóink munkáit

Hallgatóink szorgosan dolgoznak, remek alkotásokat készítenek, melyekről nekünk is örömmel számolnak be. Ízelítőként mutatjuk is őket!

Az elmúlt időszakból, a beérkező munkák közül Kaczeus Beáta hallgatónk logótervét szeretnénk kiemelni. Igazán ötletes, kompakt kis logó, a gyakorlatban is abszolút helytálló. : )

Bea a logó történetét is megosztotta velünk:

Páty község önkormányzata írt ki egy pályázatot, melyben az új helyi buszjáratuk logójának készítésére vártak munkákat. Fontos volt a helyi sajátosságokat megjeleníteni, így került előtérbe a híres Pátyi pincesor és a Pátyi fenyves.

– a pályázat eredménye még nem született meg.

Bea a DesignAkadémia Karakterkészítés kurzusán vett részt, és a tanultakat bizony logótervezéshez használta fel. : ) A tanfolyamon megismert Illustrator vektorgrafikus program eszközei a karakterrajzoláson túl logók megalkotásához is igazán hasznosak.

Hallgatóink a karakterkészítés kurzuson a cuki, jópofa karakterek és illusztrációk készítéséhez különféle körvonalazási és színezési technikákat is elsajátíthatnak.

Pálné Barka Gabriella hallgatónk “szörnyecskéi” is jól mutatják, hogy ilyen profi és részletes karakterek rajzolhatók a kurzuson tanult kreatív technikák segítségével.

És ha már a logókról is szót ejtettünk: a DesignAkadémián Logókészítés kurzussal is várjuk a hallgatókat, akik elsajátíthatják a logókészítés szabályait, a tervezés folyamatát, majd a megrajzolt tervek Illustrator programban való kivitelezését. 

Kiss-Huszár Cintia hallgatónk is részt vett a kurzuson, aki ma már saját megrendelőinek készít logókat.

A logókészítés tanfolyamot idén végeztem el, és az Illustrator program megismerése és elsajátítása hatalmas lökést adott ahhoz, hogy a továbbiakban ezzel dolgozni is tudjak.


Szerencsét próbálva regisztráltam a Fiverr nevű honlapra, ahol sikerélményben volt részem, hiszen 2 hónap leforgása alatt már nagyon sok vevőnek tudtam logókat készíteni.


Az általam beküldött logó még nagyon friss, de annál büszkébb vagyok rá – egy külföldi, pontosabban angol megrendelőtől érkezett a megrendelés. A maga egyszerűségében, a vevővel együttműködve és elkészítve, hatalmas öröm volt számára a kész logó, amit kávézójához készítettem el.

Tóth Krisztina a saját munkahelye számára kamatoztatta a nálunk tanultakat.

Ezt a logót a munkahelyem számára készítettem gyakorlásként a logókészítő tanfolyam befejezése után. A cég egy fodrászat, a neve Head Office.

A Digitális grafika kurzuson hallgatóink a Photoshop programban különböző kreatív grafikai anyagokat, dizájnos alkotásokat, többek között névjegykártyát, szórólapot, plakátot, design posztert készítenek.

Édes Noémi hallgatónk az ABC betűiből készített színes design posztert, amely ajándéknak sem utolsó, és egyedi dekorációs elemként, lakberendezési kiegészítőként is hasznosítható. 

“A Designakadémia digitális grafika tanfolyamának 4. leckéjénél voltam leragadva, amikor meséltem a tesóméknak (ahol két iskolás gyerkőc van), hogy nálunk a kisiskolás gyerekek most tanulják az ABC-t, és én éppen egy grafikai kurzust végzek, ahol egy klassz design posztert csinálunk az ABC betűiből. Gondoltam elkészítem én is a saját design poszteremet a lecke alapján, és a szobájuk dísze lesz majd, odaadom a gyerekeknek. Unokahúgomnak, Vikinek, aki akkor nyolcadikos volt, pont egy rajz házit kellett készítenie, az ABC betűiből megrajzolva, Joan Miro stílusban. : )
El voltam ájulva a színes, vicces betűktől, amiket rajzolt és akkor elhatároztam, hogy Viki betűit fogom életre kelteni.“

Fehérváry Mercédesz hallgatónk a saját üzletük számára készített egy igazán szuper és kifejező plakátot.

“Édesapámmal ketten nyitottuk meg akvarisztikánkat immár egy éve, ez a plakát is neki készült. 

Szeretném megköszönni a lehetőséget, a Designakadémia egy fantasztikus, érthető és ötletgazdag suli, ami segít elérni az álmaimat.”

A Kiadványszerkesztés kurzuson hallgatóink részletesen megismerkedhetnek a kiadványszerkesztés alapjaival, majd különféle témájú és terjedelmű kiadványok elkészítését sajátíthatják el.

Szalontai Kata hallgatónk a kiadványszerkesztés kurzus során egy fiktív táncos magazint állított össze, melyet saját fotóival gazdagított. A kiadvány a való életben is profin megállná a helyét, biztosan nagy sikere lenne a táncosok körében ; )

A Fotózás és retusálás kurzuson a hallgatók elmélyülhetnek a fotózás alapjaiban, majd jobbnál jobb fotózási trükkökkel és retusálási technikákkal felvértezve vághatnak neki a fotós kalandoknak : )

Majoros Petra hallgatónk a sárospataki várról egy nagyszerű technikával készített fotót osztott meg velünk. Kreatív fotózásból ötös! : )

Jusztin Erika hallgatónk igazán “kreatív pillanatot” örökített meg a virághalomban. Szuper! : )


Te is kedvet kaptál a kreatív alkotáshoz? Te is szívesen alkotnál ilyen remek grafikai munkákat?

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük