Logódesign trendek – 2017 – folytatás

Év elején már beszámoltunk az új évben várható, illetve az egyébként már évek óta is igen népszerű, vissza-visszatérő logódesign trendekről. Tavaly fél év elteltével új trendek jelentek meg, és bizony idén is újabbakkal bővült az idei lista. Bejegyzésünkben ezeket mutatjuk be szemléltető példákkal együtt.

A 2017-es (eddigi) logódesign trendekről ebben a bejegyzésünkben írtunk. A minimál stílus, a fehér-üres terek alkalmazása, a kézzel vagy egy vonallal rajzolás, a modern formák mellett a geometrikus formák és a minták, mintázatok is feltűnnek az idei logókban. Lássuk, milyen trendekkel egészül ki ez a lista!

Színesen

Akár a színkört is segítségül hívhatod! Azonban ügyelj a színek megfelelő kombinálására!

szinkeveres

 

Duplán

Elemek, formák, alakzatok, szimbólumok megkettőzésével és ügyes elrendezésével igen érdekes logót kapsz.

dupla

Kerekdeden

Az ellipszis alakzatok, körök, kerekded formák is előtérbe kerülnek.

ellipszisek

Halványan

Egyedi halványításokkal igazán különleges hatást érhetünk el a logón. Arra azonban ügyelj, hogy ezek a halványítások, színelvételek ne menjenek a logó rovására.

halványitas

Sok vonalból

A sok-sok vonalból felépített logó igen extra, de az igencsak megkérdőjelezhető, hogy miniatűr méretben is ilyen szépen kirajzolódna ez a sok-sok vonal?!

sokvonalbol

Központosan

Főként geometriai formák alkalmazásával (és nagyon precíz munkával) tudunk akár több központot is kialakítani a logón belül. Minden design munkában kell lennie egy fókuszpontnak, ahova egy központi elemet helyezünk, ahova/amire a figyelem irányul. Azonban nem tiltja azt semmilyen szabály, hogy akár több központ is legyen egy munkán belül – akár logón belül is.

tobbkozpont

Kanyargósan

Ívelésekkel, csavarásokkal (+ így mélységadással, színátmenetekkel) térbeli logókat készíthetünk.

csvaras

Színátmenetesen

A logótervezés során alapszabály, hogy extra effektekkel nem látjuk el a logót, de egy szép színátmenet azért még belefér. 🙂 Azonban nagyfokú precizitást igényel egy látványos vagy éppen finom színátmenet megalkotása a logóban. Azzal pedig számolni kell, hogy az ilyen típusú logók monokróm verzióban nem annyira tudják visszaadni ezeket az átmenetek. Vagy csak egy színben kell használni, vagy max. 2-3 színátmenetben (fekete-szürke-világos szürke/fehér) megjeleníteni.

szinatmenet

Árnyékosan

Szintén kerülendő effekt, de profin és ügyesen kivitelezve még belefér. 🙂 Azonban itt is számolni kell azzal, hogy kisméretű logóban ezek az árnyékok már nem lesznek kivehetőek, nem tudnak érvényesülni.

arnyekosan

Rétegesen

Rétegek egymásra helyezésével is alkothatunk logókat. Könnyű megoldásnak tűnik, de az ütős végeredményhez nagyon el kell találni ezt az egymásra helyezést (színek, formák összhangja!). 🙂

retegek

 

Dobozosan

Tipográfiai, tehát csak betűkből álló logót úgy is „felturbózhatunk”, hogy keretbe/dobozba foglaljuk. Itt a fehér-üres térrel, és így a kontraszttal játszunk – az eredmény magáért beszél.

szovebbox

Szárnyasan

A logó akár szárny formát is kiadhat, mely vonalakból épül fel. A szárny, szárnyalás sok témához, szakterülethez találó lehet.

szarnyak

Beburkoltan

Ezzel a megoldással olyan (térbeli) hatást érhetünk el, mintha a logóra egy lepel hullott volna, kiemelkedik, kidomborodik a márkanév, egy alakzat, egy szimbólum.

csomag

Yin-Yang-osan

Örök forma, szimbólum. 🙂 Ha az adott témához/brandhez is illik, és a márka is közvetíti az egyensúly, harmónia, stb üzenetet, akkor erre ezzel a formával nagyon jól rá lehet erősíteni.

yinyang

 

 

Illusztrációk forrása: JustCreative

 

 

Ha éppen logótervezés előtt állsz, már hasznosíthatod is az olvasottakat, látottakat!

Jelentkeztél már a Logókészítés kurzusra?

Sajátítsd el Te is a logótervezés-csínját-bínját!

Dátum: 2017. 06. 26.  //  Kategóriák: logó- és arculattervezés, stílusok és trendek  //  Címkék: , , ,

Hozzászólások

Összesen 0 hozzászólás

Szólj hozzá te is