Barion Pixel

DesignAkadémia

Karácsonyi design – nosztalgikus hangulatban

Mai rohanó világunkban álljunk meg egy pillanatra, és idézzük fel a régmúlt karácsonyait, meghitt ünnepi estéit, vagy akár az ajándékok beszerzésének, elkészítésének emlékezetes pillanatait!

Ennek alkalmából korabeli karácsonyi plakátokat, szórólapokat, üdvözlőlapokat, kártyákat gyűjtöttünk össze. Hangulat, stílus és design szempontjából is érdemes őket alaposabban is szemügyre venni  – ihletadóként, inspirációként is szolgálhatnak karácsonyi munkáinkhoz. : )

Magyar példák a századfordulóból

Egy kis háttértörténet: A Késmárky és Illés céget az 1870-es években alapították. Egy gyönyörű szecessziós, ötemeletes lakóházból alakították ki a játékáruházat, amely a korabeli Európa egyik legkorszerűbb játékáruháza volt, játékoktól roskadozó polcokkal. „A Késmárky és Illés-czég „Árkád-bazárja” páratlanul áll a maga nemében, mert a szegény munkás embertől a milliomosig, a demokrata apától az automobilon érkező mágnás asszonyig mindenki megtalálhatja azt a játékot, amit vagyoni viszonyaihoz mérten megvehet gyermekének” – írták 1909-ben a Tolnai Világnapjában.

Forrás: Nők Lapja Advent, VIII. évfolyam, 6. szám

„Tipikus amerikai” retro reklámplakátok az 1940-80-as évekből

„Viktoriánus” üdvözlőlapok

Üdvözlőlapok az 1900-as évek elejéről

Üdvözlőlapok az 1940-50-es évekből

Retro üdvözlőlapok, reklámplakátok az 1950-60-as évekből

Ráadásként jöjjön néhány újévi köszöntő!

Meghitt, szép karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük