Barion Pixel

DesignAkadémia

Ízelítő hallgatóink munkáiból – grafikai anyagok és logók

Az elmúlt időszak igen bőséges volt – már ami a profi hallgatói munkákat illeti. Ámulunk és bámulunk, hogy milyen kreatív és színvonalas munkák születnek!

A Digitális grafika kurzusunk még mindig az elsőszámú kedvenc, melynek keretében a hallgatók a Photoshop képszerkesztő programmal ismerkedhetnek meg, és olyan profi grafikai anyagokat készíthetnek, mint például design poszterek, plakátok, szóróanyagok vagy akár egy-kétoldalas étlapok – mindezek aztán valódi megrendelőre is lelhetnek. : )

Táncos Zsuzsanna hallgatónk igazán hangulatos vizsgamunkával zárta a Digitális grafika kurzust.

A vizsgamunkámhoz a kedvenc leckémet, a retro poszter készítést vettem alapul. A poszter egy képzeletbeli megrendelőnek készült, egy veteránautó találkozó reklámozásának céljából. Ezúton szeretném megköszönni ezt a csodásan összeállított tananyagot! A tanfolyam minden perce élmény volt számomra.


Gaál Bernadett – szorgalmas és lelkes hallgatónk – így számolt be nekünk:

…a tanfolyam (remélem) egy olyan folyamatot, egy olyan változást indíthat el az életemben, amellyel idővel végleg kiléphetek a jelenlegi szakmámból, és csak a jó tapasztalataimat emelhetem át egy új területre. : ) Nagyon sokat tanultam a digitális grafika kurzuson, és mint a diákjaid közül bizonyára sokan, én is a nulláról kezdtem a tanulást. Nagyon élveztem a leckéket! Amikor már több tapasztalatom volt, próbáltam minden leckéhez egy-egy saját munkát is készíteni. Sőt, mivel a logókészítés tanfolyamot is felvettem, bizonyos munkákhoz saját logót is készítettem. : )

Bernadett 2 szuper munkával örvendeztetett meg minket, melyekhez részletes leírást is kaptunk:

Az egyik egy fotós szórólapja, amelyet egy gyermekfotózással foglalkozó volt csoporttársam inspirált. A képzeletbeli megrendelőm azért érdekes a kismamák számára, mert saját műteremmel rendelkezik, kérésre viszont házhoz is megy. Ez a kiadvány legfőbb mondanivalója, hiszen ez különbözteti meg őt a többi fotóstól.

A másik pedig egy jelenleg is működő Békés megyei kocsma kétoldalas étlapja, ahol gyakran lépnek fel helyi, vagyis gyulai zenekarok. A pub hangulatot már én adtam hozzá, a helynek valójában nincs ételkínálata. Mivel a város valódi turistaparadicsom, ráadásul Erkel Ferenc szülővárosa is, ezért úgy képzeltem el, hogy ez az élővíz-csatorna-parti kocsma egyedülálló lehetőséget biztosít a helyi együtteseknek, hogy hetente egyszer bemutatkozzanak a városba érkező turisták előtt. 

A robotikus munkám mellett végre van lehetőségem kreatív feladatokat is végezni, és imádom! : )


Bernadett részt vett a második számú kedvenc kurzuson, a Logókészítés kurzuson is, és bizony profi logóval állt elő, és a részletes projektbemutatás ezúttal sem maradt el, melyből szintén sokat lehet tanulni – fontos, hogy pontosan meghatározzuk azt, hogy kinek tervezünk (cég pozicionálása), hogyan állunk neki logót, arculatot tervezni, esetleg milyen inspirációs forrásokat használunk, milyen arculati anyagokban gondolkozunk, stb.

A megrendelőről

Egy képzeletbeli kézműves cukrászdának készítettem logót, amely nyitásra készül egy kisvárosban. Mivel igyekeznek minél előbb elültetni jelenlétüket a köztudatban, egyedi kiegészítőket is rendeltek – így a csomagolást és a szalvétát. A cukrászdában fiatalok dolgoznak, a tulajdonos is egy 30 év körüli pár.

A munka hátteréről

A cukrászda nevét személyes dolog ihlette: az egyik tengerimalacomról neveztem el, akinek pont olyan színei vannak, mint a zserbó süteménynek. (Ezért ez a munka nagyon kedves számomra : )) A logó színeit a süteményből nyertem ki. A csomagoláshoz használt patternt is én készítettem.


Hegedűs Anett is szuper logót tervezett egy óvoda számára a Logókészítés kurzuson. Személyes, inspiráló sztoriját pedig külön is köszönjük! : )

Már néhány éve foglalkoztatott a gondolat, hogy szeretnék elvégezni egy grafikus tanfolyamot. Azóta, hogy a kislányomat elkísértem egy rajz-tanfolyamra, hogy a tehetségét tovább fejlesszük. Itt kiderült, hogy én is imádok rajzolni, és még egész jól is megy. Egy ideig ott instruktorként is besegítettem. A tanfolyamot és a családot azonban nem tudtam összeegyeztetni, így lemondtam a grafikus tanfolyamról is. Közben azonban itthon elkezdtem logókat tervezgetni, de valahogy egyik sem volt az igazi… Ekkor találtam rá a DesignAkadémiára. Nagyon örültem neki, és amint lehetőségem nyílt rá, be is fizettem. Nagyon sokat tanultam, és minden percét élveztem a tanulásnak. A Kreanod-on már egész jó pontszámokat kaptam a logóimra az utóbbi időben. Sőt az egyik cégnél shortlistre is jutott az egyik munkám. Most pályamódosításon töröm a fejem. : )  Elfogadható ugyan a jelenlegi munkám (dietetikus), de valahogy mindig is hiányzott valami a munkámból. A rajztanfolyam azonban ráébresztett, hogy mi az, amivel igazán szeretnék foglalkozni. Ami a hobbim és munkám egyben.


Te is kedvet kaptál a kreatív alkotáshoz? Te is szívesen alkotnál ilyen remek grafikai munkákat?

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük