Barion Pixel

DesignAkadémia

Hasznos eszközök kreatív szakemberek számára – Te használod őket?

Csokorba szedtünk 8 olyan eszközt, online programot, alkalmazást és oldalt, melyek nagyban megkönnyíthetik a mindennapi kreatív munkát. Csekkold és könnyítsd meg velük a saját munkádat! : )

Korábbi bejegyzésünkben már összegyűjtöttünk néhány hasznos eszközt-alkalmazást, most pedig újabb „listával” állunk elő, amely 8 hasznosságot tartalmaz.

Lássuk a hasznos eszközöket, oldalakat vagy éppen alkalmazásokat! : )

Helykitöltő szöveglipsum.com

Ha nyomtatott (pl. szórólap, kiadvány stb.), vagy éppen online anyag (pl. digitális kiadvány stb.) tervét készítjük el, a szövegek helyeit latin betűkből és szavakból álló, ún. „Lorem Ipsum” helykitöltő szöveggel tölthetjük ki. Ez azért szerencsés megoldás, mert ha például magyar nyelvű értelmes szöveges tartalmakat helyeznénk el az adott munkán, azok zavarnák az olvasót, miközben a szöveg elrendezését nézi.

Képernyőfotó készítés – Nimbus Screenshot & Screen Video Recorder

Böngészőhöz kapcsolható, telepíthető bővítmény, amely segítségével különféle (pl. teljes oldalú, adott részletet kijelölő stb.) képernyőfotókat készíthetünk az adott weboldalakról, azok tartalmairól. Windows operációs rendszerre telepíthető változata is van, mellyel nemcsak a böngészőben megnyitott tartalmakról tudunk képernyőfotót készíteni, hanem a saját gépünkön lévő fájlokról, egyéb tartalmakról is.

A bővítmény ingyenes és előfizetéses, prémium verzióban is elérhető – már az ingyenes verziója is sok-sok lehetőséget kínál.

Jegyzetelés – Google Dokumentumok

Nagyszerű jegyzetelési lehetőséget nyújt, melyeket meg is oszthatunk másokkal. Előnye, hogy szinte bármilyen okoseszközön elérhető, használható, tehát lényegében „mindig kéznél van”, így bárhol, bármikor tudjuk használni, ha rendelkezünk internetkapcsolattal.

Fájlküldés, megosztás – Mammutmail | WeTransfer

Nagyméretű fájlküldést tesznek lehetővé ingyenesen. Egyszerűen fel kell töltenünk az adott, küldeni kívánt fájlt, meg kell adnunk a címzett e-mail címét, és már mehet is a fájlküldés. : )

A Mammutmail leírása szerint akár 1 GB-os fájlméretű fájlt, egyszerre 20 címzettnek is elküldhetünk. A fájl tárolása azonban „csak” 5 napig tart.

A WeTransfer ingyenes verziójával pedig akár 2 GB-os fájlok küldése is lehetséges, míg a pro verzióban 200 GB fájlméretig küldhetünk fájlokat.

(munka)idő pontos mérése – Toggl

Ez az oldal a pontos munkaidő számolásában lesz segítségedre. Ha szabadúszóként tevékenykedsz, nem árt, ha pontosan tudod, hogy mennyi időt szántál egy-egy munkára, ez pedig nagyban megkönnyítheti az órabér alapú számolást is.

A használata igazán egyszerű: projekteket rendelhetsz az általad megadott ügyfelekhez, és másodpercre pontosan mérheted, hogy mennyi időt töltöttél az adott munkával, annak elkészítésével.

Ingyenes és előfizetéses verziója is elérhető.

Feladatok rendszerezése – Google Keep

Ez az oldal/alkalmazás a feladatok rendszerezésében, határidők feljegyzésében, betartásában nyújthat segítséget. Felvehetsz feladatokat, listákat és határidőket, melyeket szükség szerint másokkal is megoszthatsz. További előnye, hogy bárhonnan elérhető (internet szükséges hozzá), és ingyenes.

Közösségi média posztok készítése – Designstripe

Közösségi média posztok létrehozásához használatos alkalmazás. Ha SOS egy poszt kreatívjára lenne szükséged, a meglévő sablonok és egyéb „alapanyagok” segítségével gyorsan elkészítheted.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük