Barion Pixel

DesignAkadémia

Alkotó-Hallgatók – Csokorba szedtük a legújabb remekműveket

A DesignAkadémia hallgatói ismét nagyszerű munkákkal örvendeztettek meg minket. Bejegyzésünkben betekintést nyújtunk a legszuperebb hallgatói munkákba. Tekintsd meg őket Te is! : )

A sok-sok munka közül Mátis Gábor hallgatónk remek munkáit, közülük is egy fiktív utazási irodának készített katalógusát szeretnénk kiemelni.

Gábor a Digitális grafika kurzus hallgatója, melynek elvégzését követően fiktív megrendelők számára készített különféle grafikai anyagokat portfólió bővítés céljából, és még a saját kreatív önéletrajzát is összeállította. : )

A Digitális Grafika tanfolyam elvégzése után elkezdtem több képzeletbeli projektet készíteni kitalált megrendelőknek, különböző témakörökben, gyakorlás és portfólió bővítése céljából.

Az “Origo Travel” nevű képzeletbeli utazási irodának készítettem katalógus-tervezetet, A4-es formátumban. A logót egy online logótervezővel készítettem, színeknek a tengerpart hangulatát felidéző színeket választottam, egyszerű, könnyen olvasható betűtípust választottam, próbáltam egyszerű, letisztult grafikát készíteni.

A második munkám a “Vegán Bistro”-nak készült, menükártya A4-es formátumban.

Végül pedig elkészítettem a kreatív önéletrajzomat (jelenleg kép nélkül). Színeknek a Miami Dolphins amerikai focicsapat színösszeállítását használtam, itt is próbáltam minél letisztultabb designt alkalmazni.

A tanfolyam elvégzése nagyon sokat segített a Photoshop program kezelésében és rengeteg kreatív inspirációt kaptam a különféle feladatok által.

Digitális grafika kurzuson hallgatóink tehát a Photoshop programban különböző technikákkal és eszközökkel ismerkedhetnek meg, különféle kreatív grafikai munkákat alkothatnak – többek között névjegykártyát, szórólapot, plakátot, design posztert, étlapot, stb. – tervezhetnek meg, készíthetnek el.

Bandics Bettina is a Digitális grafika kurzus hallgatója, az ott tanult eszközök és technikák segítségével egy szuper plakátot tervezett az “Ataru Taiko” ütőegyüttes minden évben megrendezésre kerülő Kráter koncert elnevezésű eseményére.

Sashegyi Dorina szintén remek plakátokat készített, amelyek a Győri Nemzeti Színház előadásait mutatják be.

Számos hallgatónk kamatoztatta a Logótervezés kurzuson megszerzett tudását. Sokan gyakorlásként, kreatív énidőként, valamint akár saját vállalkozásuk számára alkotnak, mások pedig valódi megrendelői megbízásoknak tesznek eleget a kurzus elvégzését követően.

Molnár Anett valódi megrendelői megbízásnak tett eleget a kurzus elvégzését követően.

Ezt a logót egy nagyon kedves volt munkatársam kérte tőlem az ő kis kreatív vállalkozásához. Kézműves vásárokba jár árulni a saját keze által alkotott csodákat, nem volt neki cégére, mint a többi árusnak, ezért szeretett volna egy logót, amit táblára és a közösségi médiában is kitehet.

A kérése az volt, hogy legyen egyszerű, népies és passzoljon ő magához.

Magyar Népmesék motívumot szeretett volna, de mondtam neki, hogy már minden harmadik ilyen kézművesnek ilyen a logója, így letett róla. 

Majd elküldött az asztalterítőjéről egy képet, amit a vásárokon használ, hogy arról vegyek inspirációt. Így készült el a Csupa Csoda Műhely logó.

Ezúton szeretném megköszönni Nektek, az egész Akadémiának, hogy lehetőségem volt/van tanulni, mert egy szuper oktatási rendszer a tiétek.

Az Illustrator programban nemcsak logók, hanem egyéb, sokféleképpen felhasználható vektorgrafikák, mint például ikonok, piktogramok is rajzolhatók.

Móni Attila különféle piktogramokat készített ügyfele weboldalára, melyekkel az alvállalkozók technikai felszereltsége kerül illusztrálásra.

Papp-Halmos Ildikó korábban elvégezte testvériskolánk, a WebdesignSuli Webdesign Tanfolyamát, emellett pedig több kreatív kurzusunkat is sikeresen teljesítette itt, a DesignAkadémián. Ildikó ezt követően saját vállalkozásba kezdett, a mindennapokban hasznosíthatja a tanultakat.

Fogadjátok szeretettel a napokban készített logó- és arculattervemet, mely egy fiktív home staging specialista részére készült, és bekerül a FiguratiF Logo Design portfóliójába is.

A logó grafikai eleme egy ‘H’ betű (mint home), a levélmotívumok pedig a természetre utalnak, egyszerű, modern, letisztult formában.

Az arculati színeket is a természetes földszínek ihlették, a bézs különböző árnyalatai jelennek meg.
A választott betűtípusok közül nekem különösen tetszik a ‘Hunting Star’ font.

Szerintem gyönyörű enteriőr képeket és klassz mockup-okat sikerült találnom a témához. : )
Az ‘Enjoy your Home’ szlogenje: “Élvezd az otthonod, és élj harmóniában a természettel!

Ildikóhoz hasonlóan Halász-Kovács Nóra is a Webdesign Tanfolyamot teljesítette elsőként, majd ezt követően haladt tovább a DesignAkadémia Kreatív vállalkozás az indulástól a megrendelésekig kurzus felé. Nemrégiben indult saját vállalkozásában valódi megrendelői megbízásokon dolgozik, emellett pedig kreatív pályázatokon is részt vesz.

Márciusban megrendezésre került egy kisebb logópályázat, melyen a Csabai könyvbörzének kellett logót tervezni. Nem volt kérdés, hogy indulok, mivel Békéscsabán születtem, ott éltem 20 évig, a család nagy része békéscsabai – nem szaporítom a szót, sok-sok kedves emlék köt a városhoz, gondoltam, hatalmas büszkeség lenne, ha viszontláthatnám a logómat egy békéscsabai rendezvényen/szervezetnél.

A beküldött pályaművek közül az enyémet választották ki, ami hatalmas boldogság és büszkeség volt, valamint több apró médiamegjelenést is hozott – amerre csak szó esett a Csabai könyvbörzéről, mindenhol szó esett a logópályázatról, és meg lett említve a nevem mint nyertes.

Tegnap került sor a Csabai Könyvbörze megrendezésére, melynek keretein belül átadásra került a pályázat díja is : ) 
Néhány linket csatolnék:
Írásos, és videó interjú,

könyvbörze felületén megosztott pályázati eredményhirdetés,

blogbejegyzésem (amit szintén megosztottak), hogy hogyan készült a logó.

Mivel büszke vagyok rá – szeretném megmutatni nektek a Mohács500 pályázatára készült pályaművemet is. 

Fodor Kinga számtalan kreatív kurzusunkon vett részt, többek között a Logókészítés, a Kiadványszerkesztés és a Kreatív vállalkozás kurzuson.

Kinga sikertörténete igazán inspiráló – a mindig nyüzsgő Barcelonáig “utazhatunk vele” ! : )

Megígértem, hogy szólok, ha kész van a vállalkozásom, ezennel szólok. : )
Alább a honlapom linkje, három nyelven készült el.

És a ‘sztori’:
Magyarországon születtem, Barcelonában élek és el sem tudok képzelni tökéletesebb inspirációt szenvedélyem gyakorlásához, mint ezt a merész és lüktető várost.

Tavaly végeztem el négy kurzust a DesignAkadémián és idén sikerült létrehoznom a saját vállalkozásomat Barcelonában. Egyelőre egy menedzseri főállás mellett melléktevékenységként dolgozom grafikusként, de az álmom az, hogy a vállalkozásból éljek meg, és így a munkámnak minden egyes percét élvezhessem, azaz a grafikus munka biztosítsa a teljes megélhetést.

A “barcelonai életstílus” gyönyörű és izgalmas formáival, színeivel, az emberekkel, a mosolyukkal, a tengerrel, a napsütéssel, a zenével, a különleges helyekkel, a művészi illatokkal és ízekkel kiváló szellemi táplálékként szolgál és remekül inspirál a munkámban.

Köszönöm a DesignAkadémiának, hogy rövid idő alatt, egyszerűen és élvezetesen tanított meg egy teljesen új szakmára, és ezáltal lehetőséget kaptam egy újfajta életre!

A Kiadványszerkesztés kurzuson a hallgatók az alapoktól kezdve sajátíthatják el az egy- és többoldalas kiadványok tervezését, összeállítását az InDesign programban.

Ángyán Patrícia is a Kiadványszerkesztés kurzusunkat végezte el – miután megjelent saját regénye, így a tanultakat már a saját regényének a marketinganyagaiban gyümölcsözteti.

2023. február 10-én jelent meg első romantikus regényem: “Szakításunk naplója”, amely elérhető országosan a könyvesboltokban és online.

Ennek a marketingelését csinálom, hiszen ahogyan a mondás is tartja: „Ha valamit jól akarsz csinálni, csináld magad.” 

Illetve ebből fakadóan egy kiadónak is segítek a tördelésben és az egyéb kiadványok szerkesztésében, azonban az ottani munkáim még nem publikusak, így sajnos azt most nem tudom elküldeni. 

Remélem elnyeri tetszéseteket a regényem ihlette munkáim is. 


Te is kedvet kaptál a kreatív alkotáshoz? Te is szívesen alkotnál ilyen remek grafikai munkákat?

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük