Barion Pixel

DesignAkadémia

3D látványtervezés, digitális lakberendezés – minden, amit tudni akartál

Ismertetőnkben alaposan körbejárjuk a 3D látványtervezés, digitális lakberendezés lényegét – hol, milyen területeken, hogyan lehet hasznosítani, valamint bemutatjuk, hogy milyen előnyöket rejt magában.

A 3D látványtervezés, digitális lakberendezés betekintést nyújt az adott ház/épület/helyiség/bútor látványtervébe. Ezek a tervek valósághűen visszaadják, hogy milyen lesz a készülő tér hangulata, milyen elemekből és hogyan fog összeállni. A látványterv remekül prezentálja a térben elhelyezett színek, mintázatok, felületek, bútorok, dekorációs elemek összhangját, így segítségével láthatóvá válik, hogy a készülő ház/épület/kirakat/bútor hogyan is fog mutatni a kivitelezést követően. 

A látványtervek előnye, hogy a tervekben van lehetőség megváltoztatni a falak, berendezések színeit, az anyagokat, így több verzió is készíthető, kombinálható, ezáltal ezeket az elképzeléseket nem az éles kivitelezés során kell kipróbálni, hanem már előre látjuk a lehetséges összképet. Az adott terek különféle nézetekből, szögekből is megtekinthetők, így a tervezés közben felmerülő kérdéseket (biztosan elfér-e az adott bútor, ahova elképzeltük?), a “hibákat” (az adott bútor ajtaja éppen ütközik más berendezésekkel, dekorációs elemekkel) még időben, egyszerűen lehet orvosolni. 

Nézzük is meg, hogy milyen területeken lehet hasznosítani a térbeli látványtervezést! : )

# építészet

Az élethű látványtervek segítségével akár egy ház, egy épület alaprajzát, tervrajzát is könnyen áttekinthető, mindenki számára azonnal értelmezhető formában van lehetőség illusztrálni. A terveken akár különféle berendezési tárgyak vázlatai is elhelyezhetők, hiszen így könnyebben lehet szemléltetni magának az épületnek, az adott tereknek a kihasználtságát, a helyiségek lehetséges berendezését.

# lakberendezés

Ha lakberendezéssel foglalkozol, ma már elengedhetetlen, hogy 3D látványterveken is bemutasd az elképzeléseket, az ötleteket az ügyfeleid számára, hiszen ezeken a terveken részletesen, valósághűen tudod visszaadni az adott tereket, berendezéseket, érzékeltetni a területek kihasználtságának mértékét. Ezáltal az ügyfeleid számára is sokkal könnyebb elképzelni, hogy a végeredmény várhatóan milyen lesz. A térbeli tervek nagyban megkönnyítik a terek berendezéseinek, dekorációs elemeinek kiválasztását, mert segítségével meghatározható, hogy mi illik az adott térbe – ezzel sok időt, energiát és pénzt spórolva, ugyanis így csak olyan berendezési tárgyak kerülnek a helyiségbe, amelyek színvilágukban, stílusukban és funkciójukban is megfelelően passzolnak abba a közegbe. 

# kirakattervezés, látványtervezés, dekorációk készítése 

Különféle kirakatok, kisebb-nagyobb fizikai üzletek megjelenésének tervezése, események, rendezvények helyszínének, dekorációjának megtervezése során is hasznos lehet, ha a végeredmény első körben egy élethű látványterven kerül prezentálásra a megrendelő számára. Könnyebben értelmezhető, elképzelhető a várható kinézet, megjelenés, el/berendezés.

# ingatlanok eladása, felújítása, tervezése

Az ingatlanokkal foglalkozó területeken is nagyon hasznos a 3D látványtervezés, hiszen segítségével nagyszerűen vizualizálható az ügyfelek részére, hogy egy-egy ingatlanból, épületből egy kisebb-nagyobb felújítással mi minden kihozható, mivé alakíthatók az egyes terek, helyiségek.

# asztalos munkák megtervezés, kivitelezése

Különféle bútorok tervezése, készítése során szintén nagyon hasznos, ha a készülő berendezést élethű látványterveken is van lehetőség szemléltetni a megrendelőknek. Ezáltal nekik is könnyebb elképzelni, hogy az adott bútor a valóságban hogyan fog kinézni, hogyan passzol az adott térbe, milyen elemekkel, kiegészítőkkel szeretnék elkészíttetni azt. Többféle anyag- és színváltozatban is összeállítható a bútor-modell, amely segíthet a választásban, a döntések meghozatalában.


Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük