Barion Pixel

DesignAkadémia

20 szuper betűtípus-lelőhely a kreatív alkotásokhoz – Te ismered őket?

Mint tudjuk, betűtípusokból sosem elég, hiszen a kreatív munkák jelentős részét ezek az alapanyagok teszik ki. Éppen ezért 20 újabb fontlelőhelyet sorakoztatunk fel.

Korábbi bejegyzésünkben már néhány hasonló lelőhelyet körbejártunk, azonban betűtípus-letöltő oldalakból igazán színes a paletta, így újabb listát állítottunk össze, melyek jól jöhetnek a kreatív alkotások, például szórólapok, plakátok, különféle kiadványok vagy éppen logók alkotása során.

Hosszú a lista, így vágjunk is bele! : )

INGYENES BETŰTÍPUSLETÖLTŐ-HELYEK

Fontesk

Számtalan ingyenes, különféle kategóriájú font közül válogathatunk.

Fontfabric

Rengeteg ingyenes és fizetős betűtípust tekinthetünk meg.

The League of Moveable Type

Ingyenes betűtípusok tárháza. A betűtípusok alkotói sok-sok híres, ismert márka betűtípusát készítették már el, melyek a weboldalon is bemutatásra kerülnek.

Fontstruct

Temérdek font közül csemegézhetünk, ha pedig mégsem találjuk meg az adott munkához megfelelő betűtípust, akár meg is alkothatjuk azt az oldalon, majd letölthetjük és már használhatjuk is.

Befonts

Hatalmas mennyiségű betűtípussal találkozhatunk. A kiválasztott betűre/betűcsaládra kattintva annak saját oldalán tudhatunk meg minden szükséges információt az adott fontról, valamint fotókat tekinthetünk meg róla.

FFonts

Az oldalon 100.000+ font közül szemezgethetünk. A kategóriák a bal oldalsávban kerülnek listázásra – mondanunk sem kell, hogy temérdek kategória áll rendelkezésre –, ahol azt is látjuk, hogy az adott kategóriában mennyi betűtípus található.

Free Script Fonts

Jelenleg 6 „csoportba” sorolható (pl. aláírás, szív stb.) betűtípusok közül választhatjuk ki a számunkra megfelelőt. A font saját oldalán nagyobb méretű fotón láthatjuk a betűtípust, a bal oldalsávban pontokba szedve tekinthetjük meg a hozzátartozó leírásokat, jellemzőket.

Fonts Arena

A fontok mellett betűtípusokkal kapcsolatos bejegyzéseket is találunk, az aktuális híreket, trendeket is elolvashatjuk.

Unblast

Jobbnál jobb ingyenes és fizetős fontokból csemegézhetünk. Mellettük pedig illusztrációkat, ikonokat, mockupokat, mintázatokat, textúrákat is találunk.

Abstract Fonts

Nagyszerű betűtípusok 61 kategóriába rendezve, melyek által könnyen és gyorsan találhatjuk meg az adott munkához illő fontot. A kategóriák mellett a legnépszerűbb fontokra, kollekciókra és designerekre, alkotókra is szűrhetünk, valamint akár abc sorrendbe rendezve is megtaláljuk a betűtípusokat.

Free Typography

A korábbiakhoz hasonlóan rengeteg betűtípusból válogathatunk.

TypeType

A számtalan ingyenes és prémium font mellett érdekességeket is olvashatunk a betűtípusok világából. 

Creativetacos

Csodás betűtípusok egészen 603 oldalon keresztül. A fontok mellett további „kellékeket”, például mockupokat, grafikákat, ikonokat, textúrákat, közösségi poszt sablonokat is beszerezhetünk.

FontM

Hatalmas mennyiségű font közül válogathatunk kedvünkre.

Neogrey

A betűtípusok igazán látványos, figyelemfelkeltő formában kerülnek bemutatásra. Így minden bizonnyal könnyedén megtaláljuk a tökéletes fontot.

FIZETŐS BETŰTÍPUSLETÖLTŐ OLDALAK

FontBundles

Az oldalon többnyire fizetős betűtípusokat találunk. Abban az esetben, ha létrehozunk magunknak egy felhasználói fiókot, és ebben a fiókban vásárolunk, minden vásárlás után adott értékű kreditet kapunk, néhány betűtípust pedig az összegyűjtött kreditekből is „megvásárolhatunk”.

Dribble

Lényegében egy „gyűjtő” oldal, ahol számtalan betűtípus közül válogathatunk. Az adott betűtípus leírásából elnavigálhatunk annak saját oldalára, ahol letölthetjük/megvásárolhatjuk az adott fontot.

Lost Type

A megfelelő betűtípust kiválasztva annak saját „bemutató” oldalára jutunk, ahol igazán színes-szagos formában, különféle szedésmódokban, elrendezésekben vehetjük szemügyre.

Pinspry

A fontok mellett további alapanyagokat is megtalálunk az oldalon, például mockupokat, azaz kreatív sablonokat, fotókat, mintázatokat, textúrákat.

FontShop

Fizetős betűtípusok gyűjteménye.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük