Barion Pixel

DesignAkadémia

Szuper inspirációs források

Inspirálódni mindig hasznos, kreatív alkotótevékenységhez szinte kötelező. Bejegyzésünkben az inspirálódáshoz hozunk szuper – akár a közvetlen környezetünkben is fellelhető – forrásokat. : )

Grafikai munkák készítése, arculat/logótervezés, kiadványszerkesztés előtt érdemes inspirálódni – főleg akkor, ha már órák óta csak az üres papír előtt ülsz, vagy a számítógépeden megnyitott program felületét bámulod, várva annak a bizonyos szikrának a kipattanására, várva arra a bizonyos „Heuréka!-érzés”-re, vagy akár a sült galambra. : ) 

Az inspiráció éppen abban segít, hogy ráhangolódjunk az adott témára, kreatív ötletek megszületését indítsa el bennünk. Ha nehezen jön az a bizonyos szikra, nem idő/energiapocsékolás néhány percet/órát, de akár napokat is szánni az inspirálódásra az éles munka megkezdése előtt.

Nézzük is az inspirációs forrásokat, melyek akár saját életünkben, mindennapjainkban is motiválóan hathatnak ránk! : )

utazás

Keress inspirációs forrásokat a környezetedben!

Inspirációs forrásért nem is kell messzire mennünk, ugyanis az alkotáshoz a saját környezetünkből sok impulzust kaphatunk – Te is mindig járj nyitott szemmel! Elég kilépni az utcára, az utcákat járni (akár városban, akár vidéken), és máris rengeteg „nüansz” ér minket, melyek akár az adott pillanatban, adott munka kapcsán, akár a későbbiekben is inspirációs forrásként szolgálhatnak. Kirándulás, természetjárás, autóvezetés, vonatozás, utazás, távoli tájak felfedezése…  ezek mind-mind olyan aktivitások, melyek során új, egyedi formákkal, színekkel, hangulatokkal, stílusokkal, helyekkel, kultúrákkal, életérzésekkel találkozunk – ezek is szikrák, tehát kreatív gondolataink, ötleteink forrásai lehetnek.


olvasás

Olvass, nézegess inspiráló és fejlesztő tartalmakat!

A gondolatébresztő cikkek, érdekes blogbejegyzések, önfejlesztő könyvek, mások sikersztorijai is motiválóan, inspirálóan hathatnak ránk, folyamatos tanulásra és fejlődésre ösztönözhetnek. Ezek az inspirációs források aztán saját életünkben, munkánkban, alkotásainkban köszönnek vissza, és így mi is tovább inspirálhatunk másokat.


Természetesen szorosan ide kapcsolódnak a vizuális inspirációs források is, mint például a Pinterest böngészése.

KEDVENCÜNK A PINTEREST – GYŰJTÖGESS ÉS INSPIRÁLÓDJ TE IS!


home office

Dolgozz inspirálóan esztétikus környezetben!

Sokan sokfélék vagyunk, mindenki máshol tud/szeret dolgozni, alkotni. Tudjuk, hogy a zseni a káoszban is kiigazodik, de egy rendezett, barátságos irodában/szobában a munka is örömtelibb. És ezt bizony azzal fokozhatjuk, ha a saját stílusunkban, a saját „kütyüjeinkkel”, kedvenc lakberendezési kiegészítőinkkel, szemrevaló dekorációkkal rendezzük be a munkahelyünket, mely lehet maga a home office, azaz az otthoni irodánk is. Egy saját stílusodban berendezett home office rád is inspirálóan hat, szívesebben is dolgozol benne.

HOME OFFICE – DOLGOZZ TE IS KREATÍV OTTHONI IRODÁBAN!

 


relax

És hogy mi lehet még inspiráló?

Mivel nem vagyunk egyformák, így inspirációs forrásaink is különböznek. Van, aki számára a sport, van, aki számára egy workshop, egy konferencia, van, aki számára egy baráti beszélgetés, van, aki számára a kreatív énidő jelenti az inspirációt. Az inspirációt ahhoz, hogy megszülessen a szikra, ami ahhoz kell, hogy átbillenjünk az alkotói válságon, és végre sikeresen befejezzünk egy kreatív munkát, vagy éppen valami új, maradandó és emlékezetes dolgot alkossunk. : )


Inspirálódásra fel! : )

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük