Barion Pixel

DesignAkadémia

Hallgatóink újabb munkái – A Tiédet mikor láthatjuk viszont?!

Újabb remek vizsgamunkákkal zárták a Designakadémia kurzusait hallgatóink. Remek plakátok, szórólapok és kiadványok készültek, ezekből hoztunk most néhányat.

Szendrey Márta a Digitális grafika kurzust hallgatója volt, vizsgamunkája önmagáért beszél. : )


Krusper Szilvi szintén a Digitális grafika kurzust választotta, melynek végén igazán profi munkával állt elő.

„Vizsgamunkaként egy képzeletbeli dekor tanfolyamnak készítettem egy A5-ös méretű szórólapot, aminek modern és naturális stílust álmodtam meg.”


Nemes Orsolya és Horváth István kiváló példái annak, hogy teljesen más területről érkezve, előzetes tudás és tapasztalat nélkül is sikeresen teljesíthető a Designakadémia Digitális grafika kurzusa, kiváló munkák kerültek ki a kezeikből.

Orsolya és István egy párt alkotnak, nem mellesleg egy munkahelyen is dolgoznak, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban: Orsolya nyelvészként, PR menedzserként, vőlegénye könyvelőként.

Hogy jönnek mindehhez a grafikai munkák?

„(…) sokszor van szükség a Színházban a munkánk során kreatív gondolkodásra, kreatív munkák kitalálására, elvégzésére. Bízott/bíztunk benne, hogy ha elvégezzük a tanfolyamot, esetleg mi is kapunk pár grafikai munkát a színházban, de ha ez nem sikerülne, akkor is hasznos lehet a tanfolyam. Szerencsések voltunk, hiszen körülbelül a tanfolyam felénél jártunk, amikor több nagyobb munkát is kaptunk a Színháztól. Három plakátot, három szórólapot, két meghívót, egy oklevelet és egy emléklapot kellett elkészítenünk, melyek előadásainkhoz, eseményeinkhez voltak köthetők.

Vizsgamunkájukként is ezekből a munkáikból választottak ki kettőt, tehát rögtön élesben próbálhatták ki a tanultakat:

Az Ádámok és Évák Ünnepe országos rendezvény idei, helyi plakátja.
A májusban bemutatásra került Valahol Európában c. darab plakátja.

Orsolyáék számára a tanulás és a munka a kurzus elvégzése után sem áll meg – és bizony ebben van a titok.

Kitartással, szorgalommal, folyamatos önfejlesztéssel, sok-sok gyakorlással tehetünk azért, hogy jobb legyen a holnap vagy a holnapután, lépésről-lépésre közelebb kerüljünk céljaink, álmaink megvalósításához.

„Ezekből a munkáktól és az Ön segítő emailjeitől felbuzdulva, lelkesen, úgy döntöttünk saját honlapot és Facebook oldalt készítünk, elkezdjük saját vállalkozásunkat grafikusként. Természetesen sokat kell még fejlődnünk, és nem hagyjuk abba a tanulást sem.”


Batonai Marietta szintén a Digitális grafika kurzus hallgatója volt, és már a Logókészítés kurzussal is szemez.

Bevallása szerint:

„Nagyon élveztem a tanfolyamot , és azóta csak tervezek, tervezek és tervezek. Leginkább a szórólaptervezést kedvelem, de mindenképpen ki szeretném próbálni magam könyvborító tervezőként is.”

Vizsgamunkája egy fiktív rendezvény szórólapja volt, amely plakátként is megállná a helyét, nem mellesleg instant megoldás is, hiszen csak az adott helyszín adatainak a behelyettesítése szükséges.

A vizsgamunkám egy szórólap, amit fel is töltöttem az graphicriver.net-ra. Remélem, elnyeri néhány érdeklődő tetszését.”

Ez egy nagyon jó döntés volt Marietta részéről, hiszen az ilyen, nagyközönség előtti „fellépések”, megnyilvánulások lehetnek az alapjai a későbbi valódi megrendeléseknek. Mi is javasoltuk neki, hogy bátran induljon el pályázatokon is, melyek az igazi megmérettetés és tapasztalatszerzés mellett referenciamunkák gyűjtésére is alkalmasak – még akkor is, ha nem mi nyerjük meg az adott pályázatot.


A Designakadémia Kiadványszerkesztés kurzusának hallgatói is jobbnál-jobb munkákkal, pontosabban kiadványokkal álltak elő mostanában, ezekből is csemegézünk:

Virág Roland már korábban is érdeklődött a kurzus iránt, de költözések és egyéb teendők miatt csak később, de annál nagyobb lelkesedéssel vágott bele az InDesign programmal való megismerkedésnek.

Vizsgamunkája valódi megrendelés volt: fotós barátainak készített egy bemutatkozó anyagot.

„…külön az esküvős fotózásaikhoz szerettek volna egy pár oldalas anyagot. Logókat küldtek, a színeket és a képeket én válogattam össze a honlapjukról.”

Ízléses, szemrevaló munka. Egy ilyen brosúra biztosan szimpatikus lesz az esküvőjükre készülő párok számára! : )

Roland nagyon lelkes, ő is a további tanulást, újabb területek megismerését tűzte ki célul:

„Tetszik nagyon, és már tervezem a folytatást a Webdesigner képzéssel, hogy teljes tudást szerezzek.”


Murai Gabriella idén márciusban fejezte be a Webdesign tanfolyamot, vette át webdesigner tanúsítványát. Hallgatóink a Webdesignsuli tananyagának első moduljában is a Photoshop és az Illustrator programokkal ismerkednek meg, jócskán kijut a grafikai gyakorló feladatokból.

Ha hallgatóink a webdesign tanfolyamon megszerzett tudást ki szeretnék egészíteni, akkor remek választás lehet számukra a Designakadémia Kiadványszerkesztés kurzusa, hiszen kiadványok szerkesztésére is mindig szükség van, így egy plusz szolgáltatást tudnak becsempészni webdesigner vállalkozásukba.

Ha pedig még jobban elmélyednének a grafikai munkák és a logók készítésében, ráerősítenének, illetve tovább gyakorolnának, akkor a Designakadémia Digitális grafika és Logókészítés kurzusai során ezt megtehetik.

Gabi utazás témában egy igen ütős, fiktív kis magazint „dobott össze”. Egységes, hangulatos design, ügyes elrendezések és tipográfiai megoldások szemtanúi lehetünk.

Mozga Tamás hallgatónk is jól alkalmazta a Kiadványszerkesztés kurzus során tanult alapszabályokat, tervezési alapelveket, a régies stílusú fotókat, az egész kiadvány hangulatát feldobta az itt-ott megjelenő modern, feltűnőbb okkerzöld és kék színekkel.

Tamás igazi pasis témában utazott: vizsgamunkáját egy fiktív autós magazin volt.

Gratulálunk hallgatóinknak, a többiek munkáira pedig már nagyon kíváncsiak vagyunk! : )


Te is kedvet kaptál a kreatív alkotáshoz? Te is szívesen alkotnál ilyen remek grafikai munkákat?

1 hozzászólás a témában - “Hallgatóink újabb munkái – A Tiédet mikor láthatjuk viszont?!”

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük